SNAKKER UT: Per Sandberg (58) reiste til Iran på det han selv har kalt en «privat og spontan ferietur». Ferieturen har vist seg å få konsekvenser for hans stilling som fiskeriminister. Han snakket ut i Dagbladet etter at han gikk av som statsråd. Denne helgen er han på "Lindmo". Reporter: Gunnar Hultgreen. Video: Hans Arne Vedlog /... Vis mer

Per Sandberg på "Lindmo":

Per Sandberg hevder kjæresten Bahareh mistet leiligheten og jobber etter agent-stempel

Per Sandberg med rasende angrep på mediene i NRK-programmet «Lindmo».

Per Sandberg (58) har ikke lagt bak seg det som skjedde da han nylig måtte gå av som fiskeriminister og trakk seg som nestleder i Fremskrittspartiet.

Avgangen skyldtes en Iran-tur han ikke varslet statsministeren om på forhånd. Han hadde med jobb-telefon og reiste sammen med sin norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes (28).

Sandberg mener mediene har stemplet Letnes som agent.

- Jeg har forbannet meg på at jeg skal bruke all min energi og all min kapital på å frikjenne Bahareh, sa Sandberg under opptakene til NRK-programmet «Lindmo» igår.

- Kastet ut av leilighet

MØTTE PRESSEN: Per Sandberg og kjæresten Baharet Letnes møtte pressen etter å ha lovet et oppgjør. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Han mener journalister har båret hans kjæreste Bahareh Letnes (28) «til galgen» uten rettergang.

Han var oppbrakt over medienes bruk av «eksperter» som skal ha påstått at Letnes er spion og at det er umulig å gjøre det hun har gjort uten å ha «en fot i regimet».

- Baharehs situasjon nå er helt umulig. Hun kan ikke være i Norge, hun kan ikke være i Iran, og så videre og så videre, men vi skal utfordre det likevel. Hun mister jobber, blir kastet ut av leiligheten sin, det er ingen som vil ha en agent i huset. Og det er det særlig NRK og TV2 har gjort, de har stemplet denne damen som en agent, hevdet Sandberg under opptakene, som ble gjort i går kveld.

Dagbladet forsøkte utover kvelden i går uten hell å få kontakt med utleieren av leiligheten hvor Letnes fortsatt står oppført med hjemmeadresse, og fikk heller ikke kontakt med Letnes selv. Heller ikke så langt i dag har Dagbladet kommet i kontakt med utleieren.

Fredag morgen får Dagbladet en SMS fra Letnes hvor det står at hun ikke har noen kommentar til Sandbergs utspill.

«360 grader aggresjon»

I tillegg til mediene fikk også ikke navngitte enkeltpersoner i Fremskrittspartiet passet sitt påskrevet.

- Når enkeltpersoner i Fremskrittspartiet mener det er uetisk av meg som Frp-er å være kjæreste med en dame med en annen etnisk opprinnelse, det var et sjokk for meg, sa Sandberg, som beklaget seg over kunnskapsløshet både hos journalister og partifeller.

Han har også tidligere gått hardt ut mot disse.

De mange utfallene mot medier, partifeller og andre fikk programleder Anne Lindmo til å bruke uttrykket «360 grader aggresjon» om Sandberg - som selv foretrakk uttrykket «engasjert».

Avvises av NRK og TV2

Verken NRK eller TV2 mener det er grunn til å hevde at de har agent-stemplet Letnes.

«TV 2 har verken hevdet eller stemplet Letnes som agent. Vi har sagt at PST har gjort undersøkelser rundt henne, noe som er sant. Vi har hatt mange gjester og intervjuobjekter i våre flater som har diskutert forskjellige, relevante sider av denne saken. Det har vært en helt legitim diskusjon, som tilhører den offentlige samtalen i en sak som dette», skriver nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en e-post til Dagbladet.

- Vi har drevet kritisk journalistikk mot Per Sandberg, som er en statsråd som har brutt sikkerhetsreglementet og rutinene for å varsle statsministeren om reisevirksomheten sin. Også Letnes har vært en del av noen av disse sakene, men jeg kan ikke se at det er grunnlag for å hevde dette, sier konstituert nyhetsdirektør Marius Tetlie til Dagbladet.