Per Sandberg kan bli vraket som statsråd

Skal være aktuell som parlamentarisk leder isteden.

REGJERING ELLER STORTING?: Per Sandberg (i midten) ønsker seg justisministerstolen, men kan ende som Frp's parlamentariske leder. Her med Ketil Solvik-Olsen og Siv Jensen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
REGJERING ELLER STORTING?: Per Sandberg (i midten) ønsker seg justisministerstolen, men kan ende som Frp's parlamentariske leder. Her med Ketil Solvik-Olsen og Siv Jensen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Behovet for en erfaren parlamentarisk leder i Frp som kan få regjeringens politikk gjennom i Stortinget, kan føre til at Per Sandberg ikke blir statsråd, skriver VG.

Sandberg har lenge vært ansett som aktuell for en av Frp's statsrådsposter, men nå sier to uavhengige Frp-kilder til VG at nestlederen kan bli værende i Stortinget som parlamentarisk leder.

Årsaken skal være at Siv Jensen trenger Sandberg til å lede forhandlingene med Venstre og KrF i Stortinget. Per Sandberg deltok både i sonderingene med Venstre og KrF, og har vært en viktig støttespiller for Siv Jensen i regjeringsforhandlingene med Høyre.

At Sandberg kjenner de andre partienes posisjoner godt gjennom sonderingsrunden i Nydalen, trekkes fram som et argument for at han bør få oppgaven med å lose regjeringens politikk gjennom i Stortinget.

Et argument for at Sandberg likevel følger med partileder Jensen til regjering er at han i forhandlingene har vært en viktigere sparringpartner for henne enn nestleder Ketil Solvik-Olsen, ifølge en kilde som har sittet ved forhandlingsbordet.

(NTB)