OMSTRIDT KLESPLAGG: Søndag, på Fremskrittspartiets avsluttende landsmøtedag, tok nestleder Per Sandberg på seg denne t-skjorta med et anker og påskriften «Good Journey». Retorikk-eksperter mener klesvalget var usedvanlig uklokt, i lys av de siste ukenes flyktningetragedier. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OMSTRIDT KLESPLAGG: Søndag, på Fremskrittspartiets avsluttende landsmøtedag, tok nestleder Per Sandberg på seg denne t-skjorta med et anker og påskriften «Good Journey». Retorikk-eksperter mener klesvalget var usedvanlig uklokt, i lys av de siste ukenes flyktningetragedier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Per Sandberg langer ut mot kritikerne: - De aner ingenting om hva de snakker om

Mener kritikerne skaper «en ufyselig, smålig kobling til tragedien i Middelhavet.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under Frp-landsmøtets siste dag søndag, stilte regjeringspartiets nestleder Per Sandberg i ei maritim T-skjorte med anker, bølger og påskriften «Good journey» og «Sea Adventure».

Det skjer etter en rekke flyktningetragedier i Middelhavet de siste ukene, og samtidig som Frp sa nei til å ta imot 10 000 syriske flyktninger. Sandbergs T-skjorte fikk flere, blant annet retorikkprofessor Kjell Lars Berge, til å reagere.

- Det finnes visst ingen nedre grense. Dette er jo litt voldsomt, når det er folk som dør på havet, sa professoren ved Universitetet i Oslo til Dagbladet i går.

- Aner ikke hva de snakker om Det lykkes ikke Dagbladet å få en kommentar fra Sandberg i går, men overfor Dagens Næringsliv bedyret han at det var ei tilfeldig T-skjorte som lå fremst i klesskapet.

I går kveld gikk imidlertid Frp-nestlederen ut på Facebook, og langet ut mot kritikken.

«Professorer og retorikkeksperter mener en T-trøye kan velte Regjeringen. Slik går det når ekspertene "bruker vettet". De aner ingenting om hva de snakker om, lager sine egne illusjoner om hva andre måte mene. Jeg har tre helt like T-trøyen (sic!), kjøpt i Florida for 18 mnd siden, og den hvite ble i kofferten.» skriver Sandberg om at han var antrukket i akkurat denne T-skjorta.

Under tidligere landsmøter har Sandberg brukt både skjorter og t-skjorter, selv om de fleste bildene viser ham i skjorte.

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal uttalte til Dagbladet i går at han tror verken Fremskrittspartiets leder Siv Jensen eller den andre nestlederen, Ketil Solvik-Olsen, var spesielt fornøyde med Sandbergs t-skjortevalg igår.

- Jeg tror nok at de to ble litt fortvilt over å sitte sammen med Sandberg der, sa Ringdal.

Sandberg selv skriver imidlertid at ingen reagerte på T-skjorta.

«Ingen, absolutt ingen kommenterte T-trøyen på Landsmøtet, ikke følte Siv eller andre i ledelsen ubehag heller, hundrevis av mennesker, delegater, journalister. Titalls intervju, flere innlegg fra talerstolen, absolutt ingen kommentar, fra noen.»

- Ufyselig og smålig Retorikkprofessor Berge konstaterte i går at Sandberg dyrker en «uvøren» stil, men at han da må forvente at andre ytrer seg om ham også. Berge sa at Sandberg bør «bruke vettet han har fått utdelt. Det gjør 99 prosent av de andre stortingsrepresentantene», og Ringdal sa følgende:

- Jeg får en følelse av at det er menneskeforakt i budskapet på den t-skjorta, slik mange oppfatter det.

Sandberg rettet også hard kritikk mot dem som har kritisert ham:

«Ikke før en eller annen venstrevridde forlagsdirektør og en og annen SVer hadde brukt søkemotor og forstørrelsesglass for kunne lage en ufyselig, smålig kobling til tragedien i Middelhavet. En tanke som aldri var i mine tanker.» skriver Per Sanderg.