- Per Sandberg legger opp til en farlig utvikling

Knut Are Svenkerud i Kriminalomsorgens Yrkesforbund mener Frp er på ville veier.

-BARE FOR UTLENDINGER:  Per Sandberg vil omgjøre Ullersmo til et fengsel for utenlandske kriminelle og fjerne alle velferdstilbud.  Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
-BARE FOR UTLENDINGER: Per Sandberg vil omgjøre Ullersmo til et fengsel for utenlandske kriminelle og fjerne alle velferdstilbud. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Per Sandberg og Frp's forslag om å omgjøre Ullersmo fengsel til et fengsel for utlendinger er fornuftig. Men ideen om å behandle utlendinger dårligere enn norske kriminelle er en farlig tanke, sier Knut Are Svenkerud, forbundsleder Kriminalomsorgens Yrkesforbund.

I dag går Per Sandberg ut i Dagbladet og vil omgjøre historiske Ullersmo til et fengsel for utlendinger. Sandberg ønsker et fengsel hvor velferdstilbudene er tatt bort og utenlandske kriminelle oppbevares før de sendes ut av Norge.

- Farlig menneskesyn - Egne fengsler for utlendinger er en god idé. Men Sandbergs glemmer at Ullersmo også skal være en arbeidsplass. Hvis Ullersmo ikke skal stenges, må fengslet rustes kraftig opp, sier Svenkerud.

Forbundslederen i Kriminalomsorgens Yrkesforbund reagerer på at Sandberg og Frp vil differensiere mennesker ut fra nasjonalitet.

- Sandberg legger opp til en farlig utvikling. Et samfunn hvor nasjonalitet og etnisitet avgjør hvordan mennesker behandles. Jeg synes ikke noe særlig om et slikt menneskesyn, sier Knut Are Svenkerud til Dagbladet.

Forbundslederen mener Per Sandberg og Fremskrittspartiet er inne på en farlig vei, dersom de får gjennomslag for å behandle folk forskjellig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer