Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per Sandberg med utradisjonell julehilsen fra solferie

Fiskeriministeren leser seg opp på sjømatindustrien.

LESER STORTINGSMELDING: Per Sandberg har tatt juleferien i varmere strøk. Han melder i en julehilsen at han leser stortingsmeldinga om sjømatindustrien på juleferie. Foto: Regjeringen
LESER STORTINGSMELDING: Per Sandberg har tatt juleferien i varmere strøk. Han melder i en julehilsen at han leser stortingsmeldinga om sjømatindustrien på juleferie. Foto: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyutnevnt fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er ikke redd for å by på seg selv, og skuffer heller ikke med sin julehilsen fra ferie.

I bilder lagt ut på regjeringens Instagram-konto og Nærings- og fiskeridepartementet på Facebook poserer Sandberg for kamera med stortingsmeldinga om sjømatindustrien i hånda.

Tydelig at Sandberg har reist fra stormfulle Norge og til varmere strøk i jula, og at han har tatt ferie er det ingen tvil om.

Leser seg opp «Fiskeriministeren har tatt juleferie, og det håper vi du har gjort også. Per Sandberg skal kose seg med stortingsmeldingen om sjømatindustrien i jula. Vi håper at mange vil kose seg med noe av den gode maten som sjømatindustrien produserer. Men det viktigste er å kose seg. Vi ønsker alle en riktig god jul!» skriver regjeringen til bildene av Sandberg på solsenga.

Da Sandberg for to uker siden overtok nøklene til statsrådskontoret, uttalte han at han skulle begynne fra scratch og lese seg opp på fiskeripolitikk. Det ser det i hvert fall ut som han har satt seg som mål å gjøre i juleferien.

- Jeg er sikker på at jeg vet mer om næringen om tre uker enn jeg vet nå, sa Sandberg til pressekorpset da han tok over fiskeridepartementet 16. desember.

Utnevnelsen av Sandberg som fiskeriminister var også noe overraskende fordi Frp-nestlederen flere ganger har skapt debatt om regjeringens samarbeid med samarbeidspartiene Venstre og Krf.

På spørsmål om han kommer til å moderere seg, svarte Sandberg at han fortsatt vil være nestleder i Frp, men at han vil være lojal til regjeringsavtalen.

- Forstår du blir trøtt Sandberg tok over som fiskeriminister etter Elisabeth Aspaker (H), som la fram Stortingsmeldinga om sjømatindustrien i november.

En av dem som har fått med seg bildet, er stortingsrepresentant for Sp og leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad.

«Her snakker vi kommunikasjon - forstår du blir trøtt Per Sandberg for Aspaker har tørr penn.» skriver han på Twitter.

Instagram-kontoen til regjeringen havnet tidligere denne måneden i søkelyset da de la ut et bilde av pepperkakekampfly de hadde bakt. De beklaget senere ved å publisere et pepperkakehjerte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media