Per Sandberg melder seg ut av Frp

Tidligere Frp-nestleder og statsråd Per Sandberg har meldt seg ut av Frp og inn i Liberalistene. - Jeg stiller meg til disposisjon, sier Sandberg til Liberalistenes landsmøte.

UT AV FRP: Per Sandberg sammen med Bahareh Letnes på Liberalistenes landsmøte. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KANONHALLEN (Dagbladet): Per Sandberg inntok talerstolen på Liberalistenes landsmøte og ble tatt imot som en helt.

- Jeg har gjort mange vurderinger fram og tilbake. Skal jeg fortsatt ha det steike artig sammen med Bahareh og drive med bar, reality, pendle hit og dit og ha det steike artig? Eller skal jeg ta en beslutning om å engasjere meg i norsk politikk igjen?

- Så steike som jeg har grublet. Min beslutning er at hvis Liberalistene ser et snev av ressurs i meg, stiller jeg meg til disposisjon for Liberalistene, sier Sandberg.

Sandberg var nestleder i Frp fra 2006 til 2018 og var partileder Siv Jensens nærmeste allierte i partiet. Han ledet også programkomiteen i en årrekke og var statsråd i Erna Solbergs regjering for Frp.

- Radikalt

Sandberg bekrefter overfor Dagbladet at han har meldt seg ut av Frp og inn i Liberalistene. Liberalistene er et parti som går inn for en sterk reduksjon av skatter, avgifter og offentlig sektor.

- Liberalistene er i dag det eneste partiet som ivaretar de liberale verdiene. Dette ligner på Frp i sin tid og veldig radikalt på enkelte områder. Disse stemmene trengs mer enn noen gang i norsk politikk, sier Per Sandberg til Dagbladet etter talen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer