Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per Sandberg om budsjettbråket: - Snart er det jul, og alt blir greit

Mener regjeringen har vist betydelig vilje til å strekke seg for Venstre.

- SNART ER DET JUL: Frp-nestleder Per Sandberg mener Frp har vist stor vilje til å finne en løsning på budsjettbråket. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- SNART ER DET JUL: Frp-nestleder Per Sandberg mener Frp har vist stor vilje til å finne en løsning på budsjettbråket. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Etter en time og tre kvarter var Frp ferdig med sitt ekstraordinære landsstyremøte tirsdag ettermiddag.

Der diskuterte de budsjettprosessen - og fylkeslederne i partiet fikk si hvordan de oppfatter prosessen utenfra.

Det er lite som tyder på noen stor anger for hvordan forhandlingene har forløpt seg - til tross for at Venstre i dag trakk seg fra forhandlingsbordet.

- Landsstyret gir all ros til dem som har forhandlet dette fra Frp sin side og som har holdt fast på landsstyremøtets vedtak og det at bilpakken ligger fast. Vi har vist betydelig vilje til å finne fram til en løsning, og har fortsatt betydelig vilje til det, sier Frp-nestleder Per Sandberg på vei ut fra møtet.

Det gjelder også om Venstre skulle ha lyst til å sette seg ved forhandlingsbordet en gang til, skal man tro Frp-nestoren.

- Det er verdt det at vi fire partiene finner fram til et godt budsjett for 2017.Vi har vilje til å finne løsninger, slik vi alltid har hatt. Snart er det jul og alt blir greit, sa Frp-nestlederen skøyeraktig til pressen.

Det er uklart hvordan regjeringen nå skal få støtte for sitt budsjett i Stortinget. Ett alternativ er at KrF støtter regjeringens budsjett selv om Venstre ikke gjør det.

Hvorvidt KrF også vil bryte forhandlingene om budsjettet, blir avklart i morgen.

- Vi har bare en plan, og det er å prøve å få til en løsning på statsbudsjettet for neste år. Vi har vært villig til å strekke oss, og er det fortsatt, sier Frp-leder Siv Jensen på vei ut fra møtet.

Hun mener regjeringen har levert mye godt til Venstre og KrF i budsjettforhandlingene som hun mener kommer dem godt i møte på viktige kjerneområder.

- Anbefalingen fra vårt landsstyre er at vi skal fortsette å strekke oss for å finne en løsning. Vi må nå konstatere at Venstre nå har brutt forhandlingene. Bilpakken har ligget fast og det gjør den fortsatt, men vi har strukket oss og vi vil fortsette å strekke oss, sa hun på vei ut fra møtet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!