Per Sandberg til Russland neste måned

Det har vært norsk statsrådboikott av Russland siden Norge ble med på Vestens sanksjoner av landet for to år siden.

FØRSTE PÅ TO ÅR Fiskeriminister Per Sandberg besøker Russland. Her fra Senja der han selv bor.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FØRSTE PÅ TO ÅR Fiskeriminister Per Sandberg besøker Russland. Her fra Senja der han selv bor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge har, sammen med de fleste land i EU, hatt en faktisk frys når det gjelder besøk på ministernivå til Russland. Det har vært en innforstått forståelse blant ledende norske politikere og embetsmenn at klimaet mellom Russland og Norge etter krisa i Ukraina er sånn at det ikke har vært naturlig å sende represententer på ministernivå til Russland.

UD må svare Sandberg reiser til St. Petersburg 8 - 10 juni for å delta i Nordatlantisk fiskeriministerkonferanse.

Det er et forum der fiskeriministrene fra land i Nordatlanteren deltar, også EUs fiskerikomissær Karmenu Vella, skal delta. På spørsmål om Sandbergs reise til Russland er et brudd på praksisen om ikke å besøke Russland på ministernivå, svarer UDs pressetalskvinne Ane Haavardsdatter Lunde til Dagbladet:

- Fiskeriministre fra andre syv land deltar på denne konferansen. Vertskapet roterer mellom landene, og i år er det Russlands tur til å stå som vert. Så langt vi vet stiller Island, Færøyene og Grønland på ministernivå og fra EU deltar EUs fiskerikommissær.

Fiskeridepartementet henviser til UD for å forklare hvorfor Sandberg drar til Russland på ministernivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer