Per Sandberg trakk seg fra asyldebatt bare minutter før han skulle på scenen

- Det er en tydelig demonisering av Sandberg, sier André Melchior Larssen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Per Sandberg trakk seg i protest bare minutter før han skulle delta i en DBTV debatt i valgboden utafor Stortinget mandag formiddag.

- Det er nesten et overgrep, sa Frp's-kommunikasjonssjef André Melchior Larssen, idet han gikk bak scenen til Dagbladets valgsending, og rettet replikken mot Frp's nestleder Per Sandberg.

- Det å spille låta "Er det ikke deilig å ha noen å hate", hvor Per Sandberg tydelig blir framstilt som den som hater, er svært problematisk i denne settingen. Det er en tydelig demonisering av Sandberg, sier Melchior Larssen til Dagbladet.

Heksejakt Det får være måte på hvordan man skal drive heksejakt, legger han til. Og ønsker å minner om at Per Sandberg alltid har stilt opp i debatter for Dagbladet.

- Denne gangen ble det for drøyt. Det er ganske fantastisk at i en så viktig debatt, så klarer Dagbladet å legge det på et så lavt nivå. Dette er en debatt om syriske flyktninger som kjemper på liv og død, så framstiller man heller Per Sandberg som en møkkamann, sier Larssen.

Sandberg satt i sofaen med Audun Lysbakken og hørte på Anja Eline Skybakmoen framføre en coverversjon av Raga Rockers klassiker "Noen å hate". Hun snakket så om flyktningsituasjonen med Dagbladets programledere.

Sandberg nikket bifallende til Larssen, og så bestemte de seg for å forlate DBTVs valgsending, bare minutter før han egentlig skulle debattere asyl- og flyktningsituasjonen med SV-leder Audun Lysbakken foran Stortinget.

Ville utfordre Sandberg I helga utfordret Audun Lysbakken Per Sandberg å reise ned til Hellas og selv se lidelsene flyktningene går gjennom på veien til Europa.

Seinere søndag gikk Frp's Christian Tybring-Gjedde hardt ut mot Lysbakkens flyktningtur til Hellas.

- Dette er åpenbart et spill fra Lysbakkens side for å vise at han er mer omtenksom enn andre. Han reiser ned på business class og bor på hotell for å vise hvor omsorgsfull han er.

- Synd, sier Lysbakken Lysbakken hadde gledet seg til å utfordre Per Sandberg ytterligere under DBTV-debatten, men fikk altså aldri muligheten til det.

- Jeg synes det er synd, for dette er en av de viktigste sakene i dette valget. Frp har kommet med flere friske uttalelser, så det er dumt å ikke få diskutert det, sier Lysbakken på spørsmål om hva han synes om at Sandberg trakk seg.

Etter debatten utdypete Lysbakken overfor Dagbladet hva han tenkte da Sandberg plutselig trakk seg fra DBTV-debatten.

- Hva som utløste dette, vet jeg ikke, men jeg håper vi får anledning til å debattere dette seinere. Jeg synes det er vanskelig å forstå, for vi satt og pratet hyggelig sammen før vi skulle ut, sier Lysbakken til Dagbladet.

Lysbakken opplevde ikke at Sandberg trakk seg på grunn av han.

- Det var ingen protest mot meg, men Dagbladet, tror jeg.

- Har du opplevd noe liknende tidligere?

- Jeg har aldri opplevd at noen har trukket seg så kort tid før sending, det kan jeg ikke huske.

Dagbladet oppdaterer saken!

Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden på vårt live-studio på nett.

Om du har lyst til å delta på debatten, men ikke befinner deg i Oslo, kan du sende inn spørsmål til Dagbladets gjester via vårt live-studio på nett.

Si din mening på sosiale medier ved å bruke hashtaggen #dbvalg15.