Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per Sandberg vil bli diplomat

Har planen klar når den politiske karrièren er over.

MINISTER: Tidligere fiskeriminister Per Sandberg sier i et intervju med Finansavisen at han vil bli diplomat.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MINISTER: Tidligere fiskeriminister Per Sandberg sier i et intervju med Finansavisen at han vil bli diplomat.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) ønsker å bli diplomat eller en annen jobb i utlandet etter at han er ferdig i politikken.

Det forteller 56-åringen i et intervju med Finansavisen tirsdag. I juni gjorde fiskeriministeren det kjent at han ikke ville stille til gjenvalg på Stortinget ved valget i 2017.

– Jeg skulle gjerne ha jobbet utenfor landet i en eller annen kontekst. Etter 20 år i politikken er det mange ting jeg kunne ha gjort. Det kan være barne- og ungdomsarbeid, en jobb i diplomatiet eller en jobb i sjømatrådet. Hva kan være artigere enn å snakke fram norsk sjømat hvis jeg måtte gå av som fiskeriminister, sier han til avisen.

Han mener han har håndtert diplomatisk og handlekraftig under kontroversene han har stått sentralt i som statstråd, noe han vil videreføre i sin neste jobb.

– Diplomatiet må også vise handlekraft og ha evnen til å sette skapet på plass, sier han, og viser til en rekke internasjonale oppdrag han har hatt, blant annet i Iran.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!