Per Sandberg vil lukke Europa for asylsøkere: - De må søke i regionale leirer

Mener flyktninger må søke asyl i sin egen verdensdel. Og at flyktningkonvensjonen må reformeres.

VIL HA LØSNING: Per Sandberg og Frp vil gå drastisk til verks for å stoppe flyktningstrømmen til Europa. Sandberg mener flyktninger må søke i regionale leire før de eventuelt kan komme til Europa som kvoteflyktninger. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL HA LØSNING: Per Sandberg og Frp vil gå drastisk til verks for å stoppe flyktningstrømmen til Europa. Sandberg mener flyktninger må søke i regionale leire før de eventuelt kan komme til Europa som kvoteflyktninger. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju i dagens Dagbladet, sier 1. nestleder i Fremskrittspartiet at han vil opprette regionale flyktningleirer rundt om i verden, og at de som er på flukt må søke asyl i disse flyktningleirene.

Sandberg sier at han med forslaget vil lukke Europa for flyktninger.

- Ja, slik det er i dag. Vi skal fortsatt ta imot dem som har rett til asyl. Men de skal først søke om asyl i regionale leirer, og etter at søknaden er blitt behandlet og vurdert kan de komme til nye land som kvoteflyktninger, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Vekker motstand Det kontroversielle forslaget vekker mye motstand. Regjeringspartner Høyre sier nei, mens Ap og Venstre kaller forslaget urealistisk.

Sandberg mener Europa bør gå tilbake til den opprinnelige flyktningkonvensjonen, da bare europeere kunne søke asyl innenfor Europa.- En løsning er å gå tilbake til den opprinnelige flyktningkonvensjonen fra 1951. Da var det slik at bare europeere kunne søke asyl innenfor Europa. Det betyr at tilleggskonvensjonen fra 1967 - som gir en universell åpning til å søke asyl - må sies opp, sier Sandberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer