Per Sandberg: - Tror jeg er fiskeriminister også etter mandag

Frp-nestlederen er positiv til at regjeringskrise kan unngås. 

POSITIV: Per Sandberg (Frp) sier han håper og tror at han er fiskeriminister også etter mandagens finansdebatt i Stortinget. 
POSITIV: Per Sandberg (Frp) sier han håper og tror at han er fiskeriminister også etter mandagens finansdebatt i Stortinget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muligheten for at statsminister Erna Solberg må stille kabinettspørsmål førstkommende under finansdebatten førstkommende mandag, rykker stadig nærmere.

I morges møttes regjeringen og samarbeidspartiene til krisemøte i Statsministerens Kontor - til tross for at V og KrF tidligere denne uka brøt forhandlingene.

Der ble det lagt på bordet et nytt tilbud, som etter det Dagbladet forstår skal inneholde lite nytt.

Har troa


Siden vendte både Frp-leder Siv Jensen, statsminister Erna Solberg (H), Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide tilbake for å diskutere det siste tilbudet innad i sine partier.

- Jeg tror jeg er fiskerminister også etter mandag, sa fiskeriminister og Frp-nestleder Per Sandberg på vei ut fra Frps gruppemøte i 12-tida i dag - og signaliserte med det at han altså ikke tror det blir regjeringskrise.

Han ville imidlertid ikke kommentere om han synes det ser lysere ut nå enn tidligere.

- Jeg har syntes at det har sett lyst ut hele tida, jeg, sa han da han møtte pressen.

Taus Erna

Frp-nestlederen virker altså å ha troa på en budsjettavtale med Venstre og KrF - eller at det er gode muligheter for at regjeringen vil få støtte i Stortinget under finansdebatten mandag dersom statsminister Erna Solberg (H) blir presset til å stille kabinettsspørsmål.

Frp-leder Siv Jensen forsvant fra gruppemøtet uten å ville snakke med pressen.

Det samme gjorde Erna Solberg (H) fra sitt gruppemøte i Høyre i formiddag, da alt hun ville si var at de jobbet hardt for å finne en løsning på budsjettstriden.

Varsler avklaring

Venstre-leder Trine Skei Grande ønsket heller ikke å kommentere saken etter å ha diskutert regjeringens siste tilbud med partiets stortingrepresentanter.

Hun har imidlertid varslet at partiet snart vil komme med en avklaring. Etter det Dagbladet kjenner til, sitter tallknuserne i partiet nå med kalkulator for å finne ut hva regjeringens siste tilbud medfører av kutt i klimagassutslippene.