Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per sier ja til nye avhør

Trippeldrapsiktede Per Kristian Orderud sier ja til nye politiavhør. Politiet mener odelsgutten på Orderud gård vet mer enn han har fortalt om det bestialske trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Kristian Orderuds advokat, Cato Schiøtz, bekrefter overfor Dagbladet at odelsgutt nå stiller seg tilgjengelig for drapsjegerne på Romerike. Ingen av de fire siktede i trippeldrapet har blitt avhørt på flere måneder.

- Jeg vet ikke når avhøret skal finne sted, men jeg tipper i midten eller i slutten av august. Per har ikke noe imot å stille i nye avhør, sier Schiøtz til Dagbladet.

Juleselskapet

Politiet mener spesielt Per Kristian og Veronica Orderud har mye å svare for. Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt sier de ønsker å få de siktede avhørt før de sender saken tilbake til statsadvokaten.

- Vi har fått en anmodning fra statsadvokaten om å innkalle alle de fire siktede til avhør en siste gang, sier Barth Larsen.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal drapsetterforskerne først og fremst være interessert å høre de siktedes forklaringer om det berømte juleselskapet lille julaften 1998, og om attentatene mot ekteparet Anne Orderud Paust og Per Paust sommeren samme år.

- Per har besvart politiets spørsmål i tidligere avhør. De mener han imidlertid ikke har svart utfyllende nok på spesielt to ting: juleselskapet og kjøpekontraktene, fortsetter advokat Cato Schiøtz.

Spennende høst

Romerike politidistrikt mener de fire siktede må tiltales for overlagt drap. I løpet av høsten skal statsadvokaten, og til sjuende og sist riksadvokat Tor-Aksel Busch, bestemme om det blir en av norgeshistoriens mest spesielle og omfattende rettssaker.

Mye tyder også på at en eller flere av de siktede også tiltales for attentatene mot ekteparet Orderud Paust.

Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød har knyttet ekteparet Orderud til trippeldrapet gjennom sine forklaringer. Kristin, som er Veronicas halvsøster, har forklart til politiet at hun overleverte to pistoler til ekteparet under juleselskapet.

Forholdet mellom de to halvsøstrene er iskaldt. De har ikke snakket med hverandre på over et år. Veronica mener Kristin lyver om blant annet våpenoverleveringen.

Kristin sier nei

Veronica Orderuds forsvarere holder døra oppe for nye politiavhør. Medforsvarer Ina Strømstad sier at de skal vurdere situasjonen når en forespørsel kommer fra politiet.

Kristin Kirkemos forsvarer, Tor Kjærvik, sier hans klient ikke stiller i nye politiavhør dersom det ikke kommer fram noe nytt:

- Slik situasjonen er nå, stiller hun ikke opp.

Også Lars Grønnerød mener han har fortalt det han vet.

HVA VET HAN? Per Kristian Orderud må blant annet svare for hva som skjedde på juleselskapet på Orderud gård.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media