Per Ståle blir innklaget

Per Ståle Lønning og TV 2 vil bli innklaget til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter det direktesendte telefonintervjuet med gisselmannen i Hjelmeland i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund utformet i dag klagesaken til PFU. Kokkvold reagerer over TV-programmet Sentrums deltakelse i gisselsaken i Hjelmeland i Rogaland sist mandag.

På direkten forhandlet programleder Per Ståle Lønning med mannen som forskanset seg i en barnehage og tok 25 barn og ti voksne som gisler.

Som daglig leder i Norsk Presseforbund har Kokkvold rett til å ta initiativ til at saker blir behandlet i PFU. Samme dag som gisselsaken fant sted, sa Kokkvold at når dramaet er stort nok, er det åpenbart at enkelte journalister mister hodet og ikke utviser det nødvendige skjønn.

Per Ståle Lønning sa etterpå at han ikke angret. Tvert imot opplevde han 17. mai som den reneste seiersmarsjen gjennom Oslo-gatene.

- Opptil hundre ukjente mennesker kom bort og støttet meg for det jeg hadde gjort. Slikt varmer, slo Lønning fast overfor Dagbladet.

Om dommen i PFU vil varme, gjenstår å se.

<B>I HARDT VÆR:</B> Programleder Per Ståle Lønning.