Per Svensson sto fram på TV

Opptredenen på TV3 kan føre til at han får lavere erstatning for de falske draps-anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen som tidligere var mistenkt for drapet på Anna Lindh kan få lavere erstatning fori han sto fram i et intervju på svensk TV3 mandag.

- Det (intervjuet) kan føre til en redusering av en eventuell erstatning, sier advokat Leif Silbersky til nyhetsbyrået TT.

Per Olof Svensson satt fengslet i en uke, mistenkt for drapet på Anna Lindh.

Ifølge Silbersky kan mannens oppførsel etter at han ble løslatt få konsekvenser når det gjelder eventuelle erstatningssaker mot aviser og andre medier som rapporterte svært detaljert om hans bakgrunn.

- Selv delaktig

- Selve skyldspørsmålet i forhold til en ærekrenkelse påvirkes ikke, men størrelsen på erstatningen gjør det helt sikkert. Gjennom å stille opp på TV mot betaling har han fått økonomisk kompensasjon som kan redusere erstatningen. Dessuten er han selv delaktig i at hele det svenske folket vet hvem han er, sier Silbersky.

Etter at han ble løslatt har Svensson gitt intervjuer til Expressen og i Sveriges Radio. I begge intervjuene har han vært anonymisert. Men i helga valgte han selv å bli intervjuet helt åpent av TV3.

Hans advokat Gunnar Falk tror derimot at TV-intervjuet ikke vil få noen betydning i en erstatningssak.

- Jaget

Svensson begrunner beslutningen om å vise ansiktet i intervjuet med at han har gitt opp å forbli anonym.

- Jeg er jaget over hele landet, fra det minste hull til byene, sier han til avisa Expressen.

- Både navn og bilde av meg er jo publisert i internasjonale medier. De som er interessert vet jo allerede hvordan jeg ser ut, legger han til.

Programmet ble sendt mandag kveld.

- Da jeg ble fortalt hvorfor jeg var blitt pågrepet sa jeg til meg selv at dette er helt absurd. Det var som en Beck-film. De spurte meg: Var du på NK? Drepte du Anna Lindh? sa 35-åringen under intervjuet med Robert Aschberg i programmet «45 minutter», ifølge VG Nett.

I intervjuet ble han konfrontert med beskyldningene om at har tilknytning til nazimiljøet og om at han hater arbeiderklassen.

- Helt feil. Jeg respekterer alle mennesker uansett klasse og rase, sa 35-åringen.

Intervjuet sendes i norsk TV3 i kveld.

(NTB)

PÅ TV: Per Svensson, som ble mistenkt for mordet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh, men som nå er frikjent, stilte i går opp på svens TV3. Foto: SCANPIX