Per-Willy Amundsen mener Tommy Robinson bør få asyl i Norge

I dag ble det klart at den tidligere EDL-lederen dømmes til ni måneder fengsel. Nå tar stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) til orde for at han bør få asyl i Norge.

KRITISK: Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen mener Tommy Robinson er politisk forfulgt av britiske myndigheter.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRITISK: Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen mener Tommy Robinson er politisk forfulgt av britiske myndigheter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble islamkritikeren og den tidligere lederen for English Defence League (EDL), Tommy Robinson, fengslet i ni måneder, for samme forhold som har ført ham i stry tidligere også, nemlig ringeakt for retten.

Nå tar Per-Willy Amundsen, stortingsrepresentant for Frp, til orde for at den høyreradikale aktivisten bør innvilges politisk asyl i Norge.

«Tommy bør få asyl i Norge fordi Storbritannia har sviktet ytringsfriheten, han er politisk forfulgt», skrev han i et facebookinnlegg torsdag.

- Satt på spissen

- Det er satt på spissen, men det er jo derfor vi har asylretten, nemlig for å ivareta de som blir politisk forfulgt, og det er vanskelig å oppfatte det som noe annet enn at Tommy Robinson blir politisk forfulgt. Jeg synes det er skammelig, men de viser hvilken vei vi er på, hvor helt grunnleggende menneskerettigheter som ytringsfrihet brytes på grunn av personers politiske meninger, sier han.

- Det som er åpenbart, er at når han er blitt straffeforfulgt på bakgrunn av juridiske teknikaliteter, er det vanskelig å sette det i sammenheng med noe annet enn hans politiske engasjement, sier Amundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer