Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Per-Willy skulket stortingsjobb og dro til Syden

Per-Willy Amundsen (Frp) innvilget seg selv en ekstraferie på Kreta med kona.

SKULKET TINGET: Per-Willy Amundsen sier han rett og slett trengte en pause sammen med kona i en stresset jobb- og familiehverdag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SKULKET TINGET: Per-Willy Amundsen sier han rett og slett trengte en pause sammen med kona i en stresset jobb- og familiehverdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amundsen sier til VG at han rett og slett trengte en pause sammen med kona i en stresset jobb- og familiehverdag.

- Vi følte et behov for å reise bort samen. Vi er begge fulltidspolitikere, og når det dukket opp en åpning som passet for oss begge, prioriterte vi å reise bort, sier Frp-representanten, som også har et barn på snart ett år.

Nå kan det se ut til at åpningen ble skapt mer enn den dukket opp. Mellom Stortingets elleve dager lange påskeferie og tre uker lange sommerferie, droppet Amundsen en reise med kommunalkomiteen for å kunne dra på ferie. Han sier han klarerte dette med partiets «innpisker» Bård Hoksrud. Det er ikke nok for partileder Siv Jensen.

- I helt spesielle tilfeller kan en slik tillatelse gis av parlamentarisk ledelse. Men det skal være svært god grunn, og det forekommer svært sjelden, sier Jensen. Hun var ikke informert om turen.

Visepresident Marit Nybakk (Ap) påpeker at møteplikten for Stortingets medlemmer også gjelder komitéreiser. Kollega Per-Kristian Foss (H) mener det er respektløst overfor kolleger og velgere når Amundsen drar på ferie i stedet for jobb.

- Det er mulig jeg ikke burde reist bort disse dagene, og jeg legger meg flat hvis dette kan oppfattes som at jeg ikke tar komitéreisene på alvor, sier Amundsen.

(NTB)

VAR IKKE INFORMERT: Frp-leder Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendahl
VAR IKKE INFORMERT: Frp-leder Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media