Peres led nederlag

Shimon Peres tapte partiledervalget, og anklager motstanderen for valgfusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Shimon Peres tapte sin posisjon som partileder i det israelske arbeiderparti til sin motstander Amir  Peretz, noe som kan få store konsekvenser for israelsk politikk. 

Peretz ønsker å trekke partiet ut av koallisjonsregjeringen til Ariel Sharon, og kan fremskynde valget som nå er satt til november 2006, skriver nyhetsbyrået AP.

Anklaget for fusk

Peres anklaget motstanderen for valgfusk.

- På dette stadiet ber vi om at klagene blir undersøkt, uttalte Peres på en pressekonferanse 03.15 natt til torsdag lokal tid, ifølge AP.

Arbeiderpartiet har imidlertid avslått at det vil granske anklagene om valgfusk nøyere.

Forventet seier

Meningsmålingene før valget var entydige i at Shimon Peres ville bli gjenvalgt som leder i arbeiderpartiet.

Fagforeningslederen Amir Peretz fikk imidlertid over 42 prosent av stemmene og Shimon Peres like under 40 prosent. En tredje kandidat, Binyamin Ben-Eliezer fikk like under17 prosent av stemmene.

Den 82 år gamle politikeren har alltid vært svært populær i utlandet, og fikk i 1994 Nobels fredspris, men har lidd flere politiske nederlag på hjemmebane den siste tiden.

TRODDE PÅ SEIER</B>: Shimon Peres ledet på alle meningsmålingene før valget, men må gi fra seg partilederstolen til Amir Peretz.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer