Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Peres møtte fredstvillingene

- Det var utrolig stort å få holde tvillingene, sier Shimon Peres til Dagbladet. I går besøkte han Terje Rød-Larsen, Mona Juul og ungene deres på Rikshospitalet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett etter sabbaten dro Israels tidligere statsminister Shimon Peres og utenriksminister Thorbjørn Jagland fra SAS-hotellet på Holbergs plass til kvinneavdelingen ved Rikshospitalet. Der møtte de statssekretær Mona Juul og visegeneralsekretær Terje Rød-Larsens fem dager gamle tvillinger.

Småtrippet

Foran inngangen til Rikshospitalet ble de møtt av en strålende fornøyd Rød-Larsen, som hadde småtrippet utenfor avdelingen i ti minutter i påvente av besøket. - The father, konstaterte Peres smilende - og ga tvillingfaren en god klem. Nøyaktig en halvtime seinere kom følget ut fra avdelingen.

- Jeg føler at jeg er en del av familien, og at dette er mine barn også. Det er en god familie, og ungene er nydelige. Det var stort å få holde tvillingene. Jeg er glad, og ser at foreldrene er kjempeglade også, sier Peres til Dagbladet.

- Gode foreldre

Sjøl har han tre barn og seks barnebarn, men ga ikke de nybakte tvillingforeldrene noen tips om barneoppdragelse.

- Jeg er sikker på at Mona og Terje blir svært gode foreldre. - Rådet du dem til å døpe gutten Shimon? - He-he, nei. Jeg tror ikke de bør døpe ham det.

Fotograferte

- Vi har fått svært flotte gaver, og har allerede pakket opp presangen fra Peres. Det var to bilderammer i sølv, spesiallaget for tvillinger, strålte Rød-Larsen. Han har allerede tatt bilder som passer inn i rammene.

- Nå har jeg fotografert tvillingene sammen med to tidligere statsministrer, som virkelig var trente fedre. Det var tydelig utfra måten de behendig håndterte tvillingene på.

Å jobbe med tvillinger er ikke noe nytt for Rød-Larsen. - Både Monas sjef, Thorbjørn Jagland, og min sjef, Kofi Annan, er tvillinger, sier Rød-Larsen.

STOLT FAR: Terje Rød-Larsen viste fram fredstvillingene for Thorbjørn Jagland og Shimon Peres på Rikshospitalet i går. Etterpå roste han de tidligere statsministrene for at de hadde barnetekke.