Peres på lynvisitt til Norge

Israels utenriksminister Shimon Peres kommer mandag på lynvisitt til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge fungerende pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Kathrine Biering, ankommer Peres Oslo mandag ettermiddag og reiser igjen allerede mandag kveld.

Israels utenriksminister skal møte statsminister Jens Stoltenberg og sin norske kollega, Thorbjørn Jagland.

- Jeg kan ikke gi detaljer om hva samtalene skal dreie seg om, fastslår Biering.

Samtidig understreker Utenriksdepartementet at det ikke stemmer at Thorbjørn Jagland fredag ringte Shimon Peres og ba om unnskyldning for uttalelsene til statssekretær Raymond Johansen, slik Jerusalem Post skriver søndag.

- Det er riktig at Jagland ringte, men det er ikke riktig at han ringte for å be om unnskyldning. Han snakket med Peres og viste til den beklagelsen statssekretæren allerede har gitt, understreker Biering.

Johansen vakte sinne i Israel da han uttalte seg til NTB om palestinske opprøreres rett til å skyte på israelske soldater tidligere denne uken.

Johansen har sagt til israelsk presse at han ble feilsitert.

UD kan ikke bekrefte at Johannesens omstridte utsagn vil være tema under samtalene i Oslo mandag.

Shimon Peres kommer til Oslo fra Stockholm, der han skal ha samtaler med statsminister Göran Persson og utenriksminister Anna Lindh om situasjonen i Midtøsten. Han reiser tilbake til Stockholm etter møtene med Stoltenberg og Jagland og reiser videre til Paris tirsdag og Aten onsdag.

(NTB)