Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Peres truer med å forlate regjeringen

Israels utenriksminister Shimon Peres sier han og arbeiderpartiet kan komme til å forlate regjeringen dersom statsminister Ariel Sharon går inn for å styrte Yasser Arafat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er bare begynnelsen

- Det er mange medlemmer av partiet som mener tiden er inne til å forlate regjeringen, sa Peres tirsdag, etter et møte med USAs utenriksminister Colin Powell i Bucuresti.

Partiet vil ta stilling til om det skal fortsette i koalisjonsregjeringen etter at Peres er tilbake i Israel. Arbeiderpartiet dannet en samlingsregjering sammen med det konservative Likud-partiet etter at Likuds leder Sharon vant statsministervalget i februar i år.

Den israelske regjeringen stemplet mandag den militære fløyen til Yasser Arafats Fatah-organisasjon og Arafats elitesoldater Styrke 17 som terrororganisasjoner. Det førte til at arbeiderpartiets representanter forlot regjeringsmøtet.

Likud er under press fra to kanter, arbeiderpartiet på den ene siden og ytterliggående høyrepartier på den andre. Høyrepartiene har også truet med å forlate regjeringen hvis Sharon ikke fører en hard linje overfor Arafat.

Peres avviser at de israelske gjengjeldelsesangrepene har til hensikt å styrte Arafat.

- Dette var et budskap til palestinerne om at det er på tide at de tar nødvendige skritt for å få slutt på drapene. Vi forventer at palestinerne får en myndighet som kontrollerer alle våpen og alle grupper, sa Peres tirsdag.

Arafat må raskt innfri løftene om å slå ned på de militante gruppene, eller ta følgene, la han til.

- Jeg mener at hvis Arafat ikke utviser lederskap, vil han bli overkjørt av partier som prøver å ødelegge freden, sa Peres.

(NTB)

Hele Norges coronakart