Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Peres vil fortsette kampen for fred

Israels tidligere statsminister og politiske veteran Shimon Peres lover å fortsette kampen for fred og gjeninntar sin post som minister i regjeringen etter nederlaget i presidentvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peres ble av israelsk presse framstilt som helten i en gresk tragedie dagen etter at han overraskende tapte valget på ny president. Den 76 år gamle Nobelprisvinneren sa at han ikke vil forlate politikken på tross av nederlaget.

Peres trakk tilbake avskjedssøknaden som minister som han hadde levert søndag, i påvente av en sannsynlig seier i presidentvalget. I et intervju med israelsk radio nektet han å ta opp diskusjonen om hvorfor han tapte for Moshe Katzav fra høyrepartiet Likud.

-Hva jeg skal gjøre de neste tre månedene? Finne ut av hvem som bedro meg og hvem som ikke gjorde det? Det har jeg ingen interesse av, sa Peres.

Han sa videre at statsminister Ehud Barak nå har nasjonalforsamlingens tre måneder lange sommerferie på seg til å redde regjeringen og komme fram til en fredsavtale med palestinerne.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media