Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Perfekte forhold i løypene i påskefjellet: - Vi kan berolige fjellfolket

De fleste DNT-hyttene melder om knallføre.

PERFEKTE SKIFORHOLD:  DNT melder om snødekte vidder, solfylte fjellsider og deilige ettermiddager i hytteveggen denne påsken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PERFEKTE SKIFORHOLD: DNT melder om snødekte vidder, solfylte fjellsider og deilige ettermiddager i hytteveggen denne påsken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Norske Turistforening (DNT) melder om fantastiske forhold i skiløypene og plass på hyttene i fjellet i Sør-Norge i påsken.

- Vi i DNT kan berolige fjellfolket, det er nok av snø i fjellet i år også. Den tidlige påsken gir gode snøforhold, og de fleste av våre hytter melder om ypperlige skiforhold, sier generalsekretær Nils Øveraas i DNT.

Kalde netter og sol om dagen gir harde løyper om morgenen, og mykt, fint påskeføre utover dagen. Meteorologene melder best påskevær på Sør- og Østlandet. Midt-Norge får en ruskete start, før det klarner opp utover i påskeuka, mens det i nord er meldt bygevær.

I påskens første helg ligger snøskredfaren i store deler av Nord-Norge og på Nordvestlandet på nivå 3 - betydelig. I nord er det mye dårlig vær med nedbør og kraftig vind, og Statens vegvesen melder om snø- og isdekke flere steder på E6 i Nordland, Troms og Finnmark. På E6 over Kvænangsfjellet var det kolonnekjøring på grunn av uvær lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart