Perle-feber i Ålesund

OSLO/ÅLESUND (Dagbladet): Birgitte Lykke Nytun og Tor Nytun hadde et vennepar på middag. Til forrett serverte ekteparet selvplukkede blåskjell. Like etter satt hele selskapet og spyttet perler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var perler i nesten alle skjellene, forteller Tor Nytun, som aldri har opplevd liknende. Han har plukket blåskjell mange ganger før.

Perleblåskjellene fant han i Ellingsøyfjorden ved Breivika, sju kilometer utenfor Ålesund sentrum. Ekteparet bor like ovenfor fjærsteinene.

Vil på skattejakt

- Jeg plukket de skjellene som lå øverst i fjæra, selv om de var minst. Nå spørs det om jeg ikke må ta på meg vadestøvlene og vasse lenger ut. Der ligger de største skjellene, sier Tor Nytun, og får støtte av kona:

- Etter dette funnet har vi fått perlefeber. Fjorden skal utforskes!

Vennemiddagen lørdag kveld holdt imidlertid på å gå i knas:

- Vi holdt på å ødelegge tennene. Men innmaten var så god at vi fortsatte, forteller Tom Nytun. Og nesten for hvert skjell de satte tennene i, kunne de spytte ut en perle. Til slutt satt de to venneparene og så på en haug med bortimot 40 perler.

- Noen få skjell inneholdt flere perler. Men de fleste hadde bare én, opplyser Tom Nytun. Kona Birgitte forteller at fire-fem av perlene er hvite og helt nydelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer