Perleplassen opp i røyk

Politiet i Bahrain angrep med helikoptre og bulldosere.

ANGREP DEMONSTRANTENE: Minst to personer ble drept da politiet i dag tidlig stormet Perleplassen i Manama. Foto: AFP
ANGREP DEMONSTRANTENE: Minst to personer ble drept da politiet i dag tidlig stormet Perleplassen i Manama. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bahrain har rykket inn på Perleplassen og begynt å skyte mot demonstranter. Minst fem er drept og hundrevis såret, ifølge en opposisjonspolitiker.

- Dette er en utryddelseskrig. Dette skjer ikke engang i krig og er ikke akseptabelt, sier opposisjonspolitikeren Abdel Jalail Khalil.

Han tilhører Bahrains største sjiamuslimske parti og støtter de hovedsakelig sjiamuslimske demonstrantene. Bahrains kongefamilie er sunnimuslimsk.

Aksjonen i sentrum av hovedstaden Manama ble innledet onsdag morgen, dagen etter at regimet innførte unntakstilstand og to dager etter at sikkerhetsstyrker fra Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, begge med sunnimuslimske regimer, rykket inn i øystaten på anmodning fra Bahrains kongefamilie.

Demonstrantene på Perleplassen har holdt stand i en måned, og i det siste har det vært flere sammenstøt mellom politi og demonstranter som har forsøkt å marsjere mot kongefamiliens residens.

Flere hundre demonstranter har bodd i telt og gjort plassen om til sitt faste tilholdssted. Men onsdag morgen veltet det tykk røyk mot himmelen da teltene ble stukket i brann.

Politistyrker ankom med helikoptre, busser, bulldosere og pansrede kjøretøyer, og det ble hørt skyting i området da styrkene begynte å rydde gatene i området.

Det skal også ha blitt brukt tåregass mot demonstrantene, som har latt seg inspirere av opprørene i Egypt og Tunisia.

(NTB)