Dagpenger:

Permittert: Måtte hente mat på Frelsesarmeen

Over hele landet venter permitterte nordmenn på penger fra NAV.

UTEN JOBB: Dagbladet har snakket med et knippe av de mange tusen nordmenn som er permitterte som følge av coronakrisen. Blant disse er Torill Evensen (t.v), Torhild Løkken og Robin Lund. Foto: Privat
UTEN JOBB: Dagbladet har snakket med et knippe av de mange tusen nordmenn som er permitterte som følge av coronakrisen. Blant disse er Torill Evensen (t.v), Torhild Løkken og Robin Lund. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg gikk til Frelsesarmeen i slutten av måneden for å hente mat, sånn at jeg ikke sulta, forteller Torill Evensen (51) til FriFagbevegelse.no.Dagbladet har vært i kontakt med Evensen, som godkjenner at Dagbladet gjengir sitater hun har gitt til FriFagbevegelse. De siste ukene har over 400 000 personer søkt om dagpenger fra NAV fordi de er blitt permittert eller oppsagt som følge av coronarammede arbeidsplasser.

Fredag 12. juni viste tall fra Nav at det er utbetalt 2,2 milliarder kroner i lønnskompensasjon til permitterte. Over 100.000 permitterte har fått kompensasjon.

Først i juli regner de med å være à jour med utbetalingene, til tross for at Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har seksdoblet behandlingskapasiteten.

Dagbladet har vært i kontakt med et knippe av dem som er rammet.

- Med lua i hånda

Torill Evensen har vært permittert fra sin jobb på Comfort-hotellet på Flesland siden 12. mars. Som helt fersk i jobben, var hun blant de aller første som måtte gå da coronakrisen rammet.

Dagpengesøknaden ble sendt morgenen etter at permitteringsvarselet kom. Som lavtlønnet har hun ikke oppsparte midler, og resten av måneden måtte hun klare seg på lønna hun hadde tjent opp i begynnelsen av måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer