Permitterte guider gratis

Stengte turistattraksjoner som følge av budsjettkrisa i USA.

STENGTE ATTRAKSJONER: Besøkssentret Fort Harrison  i Richmond National Battlefield Park er stengt fordi offentlige ansatte er permittert som følge av budsjettkrisa. Foto: AP//Steve Helber
STENGTE ATTRAKSJONER: Besøkssentret Fort Harrison i Richmond National Battlefield Park er stengt fordi offentlige ansatte er permittert som følge av budsjettkrisa. Foto: AP//Steve Helber Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Permitterte offentlige ansatte i USA stiller opp for å veilede skuffede turister som møter stengte museumsdører på grunn av budsjettkrisen. Én gruppe tjenestemenn vil stille seg utenfor Smithsonian Museum of Natural History i Washington og dele ut brosjyrer om hvilke attraksjoner som er stengt, og hvilke som fortsatt er åpne.

Gratis guiding Guidingen skjer ubetalt i regi av arbeidstakerorganisasjoner for offentlige ansatte. Meningen er å veilede skuffede turister, som i mange tilfeller kommer langveisfra.

- Vi har kjørt hele denne veien, og når vi er framme, så får vi ikke en gang komme i nærheten av Lincoln Memorial, sier Laverne Clarkston (80) fra New Mexico.

Sperringer Den brede trappen ved Lincoln Memorial er stedet hvor Martin Luther King holdt sin berømte tale «I Have a Dream» i 1963. Nå har politiet satt opp sperrebånd for å holde folk borte fra minnesmerket.

Gjennom sperringene En gruppe amerikanske veteraner fra andre verdenskrig lot seg imidlertid ikke stanse av politisperringer da de tirsdag skulle besøke National World War II Memorial.

Med hjelp fra en gruppe republikanere fra Kongressen klarte de å ta seg gjennom sperringene.- Vi har ikke reist så langt for ikke å slippe inn, sa en av veteranene fra Mississippi.Mange var i 80-årene og kjørte i rullestoler forbi barrikadene politiet hadde satt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer