- Pernille var søt, sprudlende og alltid positiv

Venninnen Ingelin Skjørland Bolkesjø (21) starter i dag på veterinærstudiene i Budapest uten Pernille Marie Thronsen (21).

MISTET VENNINNEN: Ingelin Skjørland Bolkesjø (21) har tøffe dager. Hun skulle ha startet veterinærstudiene i Budapest i dag sammen med Pernille Marie Thronsen. Nå må hun klare seg på universitetet uten den avdøde venninnen. Foto: John Terje Pedersen
MISTET VENNINNEN: Ingelin Skjørland Bolkesjø (21) har tøffe dager. Hun skulle ha startet veterinærstudiene i Budapest i dag sammen med Pernille Marie Thronsen. Nå må hun klare seg på universitetet uten den avdøde venninnen. Foto: John Terje PedersenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BUDAPEST (Dagbladet) : Starten på det første semesteret på veterinæruniversitetet ble alt annet enn det Ingelin Skjørland Bolkesjø hadde sett for seg.

I dag må hun møte opp første skoledag alene, uten studievenninnen Pernille Marie Thronsen (21).

- Det blir tøft. Den siste jeg ville unne noe slikt som dette var Pernille. Hun gledet seg så veldig til å bli veterinær, forteller Bolkesjø der hun sitter sliten på senga i den nye ettroms leiligheten hun leier i den ungarske hovedstaden.

I dag tidlig etterlyste ungarsk politi ekskjæresten til Thronsen med navn og bilde. De mistenker at kinesiske Zhao Fei (26) står bak drapet. Feng er sporløst forsvunnet.

Jentegjeng De to jentene ble kjent i fjor høst, da de begge startet på forkurs for veterinærer i Budapest. Sammen med to andre jenter utgjorde de en liten, norsk venninnegjeng. Ingelin sier hun ikke var den som kjente Pernille best, men som nordmenn i utlandet så de mye til hverandre og ble venninner. Blant det de delte var feiringen av 17. mai  - og ståkarakterer i mai.

På forkurset, som er felles for fysioterapi, medisin og veterinærstudiene, gikk også Pernilles ekskjæreste.

-  Pernille var selvstendig og målrettet, og veldig ivrig til å lese. Hun ble alltid så fornøyd med seg selv når hun gjorde det bra. I tillegg var hun søt, sprudlende og alltid positiv, forteller Ingelin.

Det var den store kjærligheten til dyr som avgjorde yrkesvalget.

DREPT: Pernille Marie Thronsen. Foto: Privat
DREPT: Pernille Marie Thronsen. Foto: Privat Vis mer

- Hun elsket dyr. Spesielt var hun glad i hester og hunder.

- Klarte ikke å forstå De andre jentene forsvant til andre studiesteder i høst.  Ingelin og Pernille var de eneste som skulle fortsette i Budapest. På mandag, før norske medier hadde fanget opp tragedien, fikk Ingelin en telefon om at venninnen var død.

- Jeg klarte ikke å forstå det. Først da jeg så på nyhetene mandag kveld gikk det ordentlig opp for meg. Det verste er at jeg begynner å tenke på hvordan hun har hatt det og hva som egentlig har skjedd. Men nå skal jeg bite tennene sammen. Jeg skal ikke bare bli veterinær for min egen del, jeg skal bli det for Pernille, sier hun stille.

Midt i sorgen er hun også opptatt av at ingen skal forhåndsdømmes.

- Vi vet ikke hva som er skjedd, påpeker hun.     

ETTERLYST FOR DRAP: Ekskjæresten Zhao Fei (26). Foto: Ungarsk politi
ETTERLYST FOR DRAP: Ekskjæresten Zhao Fei (26). Foto: Ungarsk politi Vis mer