«Per»s foreldre saksøker kommunen - kommunetopp starter innsamlingsaksjon

Familien til 11 år gamle «Per» risikerer økonomisk ruin, etter at de saksøkte Grimstad kommune.

AKSJONERER: Freddy de Ruiter (t.v.) og Issifou Koanda starter nå en innsamlingsaksjon, for å støtte mobbeofferet «Per» og hans familie, slik at de ikke skal risikere økonomisk ruin. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland / Dagbladet
AKSJONERER: Freddy de Ruiter (t.v.) og Issifou Koanda starter nå en innsamlingsaksjon, for å støtte mobbeofferet «Per» og hans familie, slik at de ikke skal risikere økonomisk ruin. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GRIMSTAD (Dagbladet): Kommunestyrerepresentant Issifou Koanda (SV) og tidligere stortingsrepresentant Freddy de Ruiter har nå startet en innsamlingsaksjon, for å forhindre at familien til «Per» (11) kan bli gjeldsslaver.

Dagbladet har i en rekke artikler fortalt historien om 11 år gamle «Per» og hans fortvilte foreldre, som i flere år har kjempet en vond kamp mot skolen og skoleeier - Grimstad kommune.

Foreldrene har besluttet å gå til sak mot kommunen, etter det som beskrives som flere år med systematisk mobbing, grov vold og trakassering.

- «Per» har ikke vært på skolen på to år. Han er 11 år og fått diagnosen PTSD (Posttraumatisk stresslidelse). Istedenfor at Grimstad kommune forsøker å hjelpe «Per», og hans fortvilte familie, havner nå saken i retten. Det er bare trist, sier Issifou Koanda.

«Burde lags seg flat»

de Ruiter og Koanda mener mobbesaken ikke har noe i rettsvesenet å gjøre.

- Grimstad kommune burde selvfølgelig forsøkt å hjelpe «Per». Kommunen som skoleeier burde lagt seg helt flat, og ryddet opp.

- Denne saken dreier seg om et lite barn, som kan være skadet for resten av livet. Grimstad kommune er som Goliat, mot en av sine egne familier, sier de Ruiter, som i mange år satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i Aust-Agder, men som i vår meldte seg inn i SV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer