Pers siste sjanse

Forsvarer Harald Stabell er i gang med prosedyren som kan frikjenne Per Orderud for anklagene om at han utryddet sin næreste familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Harald Stabell forsvarer sin klient mot hans vilje. I dag la forsvarerne ned påstand om at Per må frifinnes, subsidiært at han ikke med forsett deltok i drapsplanlegging.

Gjentatte ganger de siste ukene har Per Orderud forsøkt å bli kvitt ham, men retten har stoppet alle forsøk. Nå har Harald Stabell begynt sin avsluttende prosedyre som kan frikjenne Per, men som vil knytte Veronica nærmere til drapene. Per har hele tiden protestert mot Stabells sekundære prosedyre.

Peker på Veronica

- Jeg vet at Per ønsker at jeg ikke skal gjøre dette, særlig av hensyn til veronica. Men jeg gjør dette fordi jeg faglig sett er forpliktet til at denne muligheten prøves og for å gi Per det mest mulige forsvar, sa Stabell da han begynte på den omstridte delen av forsvaret.

Stabell minnet juryen på at Per ikke har innrømmet å ha drept familien sin.

- Det er viktig å forstå at Per ikke har innrømmet noe som helst i forhold til trippeldrapet. Det ligger i bunnen selv om jeg nå kommer med en subsidiær prosedyre når det gjelder manglende fullyrdelsesforsett.

- Kunne ikke gjort det

Stabell starter med å karakterisere Per som vag og nølende. Han er ubesluttsom når det gjelder avgjørelser, han er svak og underdanig, hevdet Stabell i sin prosedyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer