Person alvorlig skadet etter knivstikking i Oslo sentrum

SISTE: Klokka 0945 jakter politiet fortsatt etter gjerningspersonen.

KNIVSTIKKING: Per Klarholm Næss var vitne til knivstikkingen i Brugata i Oslo torsdag morgen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

BRUGATA (Dagbladet): Torsdag morgen har Oslo-politiet rykket ut til Brugata i Oslo etter melding om at en person skal ha blitt knivstukket.

- En person er stukket med ett eller flere knivstikk. Personen er fraktet til sykehus med alvorlige skader, sier Gjermund Stokkli, operasjonsleder ved politiet i Oslo til Dagbladet.

Politiet har flere patruljer på stedet.

KNIVSTIKKING: En person ble knivstukket i ryggen i Brugata i Oslo. Video: Christian Wehus Vis mer

- Det har skjedd utendørs. Vi leter etter en mistenkt mann som har stukket fra stedet. Vi har en god beskrivelse av vedkommende, fortsetter Stokkli.

- Personen skal ikke være livstruende skadet.

Gjerningspersonen på video

Innsatsleder på stedet, Rune Bjørsvik, forteller til Dagbladet at offeret skal ha blitt utsatt for minst to knivstikk.

- Han er stukket i ryggen og i rumpa. Han er fraktet til Ullevål og er ikke livstruende skadd, sier han, og fortsetter:

- Vi har gjerningsmannen på video etter innhenting av overvåkningsvideo, og har samtidig en god beskrivelse av ham. Han er en mann av afrikansk utseende og med mørke klær. Flere patruljer søker nå etter ham, sier innsatslederen.

PÅ STEDET: Politiet er i prat med vitner på stedet for å finne foranledningen for hendelsen. Foto: Trym Mogen / Dagbladet.
PÅ STEDET: Politiet er i prat med vitner på stedet for å finne foranledningen for hendelsen. Foto: Trym Mogen / Dagbladet. Vis mer

Han sier at politiet ikke kjenner til foranledningen eller mulig motiv for knivstikkingen, som skjedde på et sted med et relativt åpent rusmiljø.

- Det er for tidlig å si noe om bakgrunnen. Vi vil foreta avhør av fornærmede, og har allerede tatt vitneavhør, sier innsatslederen.

- En stygg sak

- Det var en kar som satt seg ned på en boks like utenfor kiosken her. Plutselig kom det en mann og dunket han i ryggen. Han hadde noe som var blankt, men jeg kan ikke si at det var en kniv, sier vitnet Per Klarholm Næss til Dagbladet.

KIOSK: Politiet ved 7-eleven i Brugata i Oslo der en person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
KIOSK: Politiet ved 7-eleven i Brugata i Oslo der en person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Han forteller at han fotfulgte gjerningsmannen nedover Brugata, men at gjerningsmannen kom seg unna.

- Det var en stygg sak og ble litt oppstandelse, sier vitnet, som også har blitt avhørt av politiet.

Hendelsen har etter det politiet vet skjedd utendørs, ved 7-eleven butikken i Brugata.

Hendelsen ble meldt til alarmsentralen i 8.30-tida torsdag.

Dagbladet kommer med mer.