Person død etter politijakt i Sverige

Svensk politi åpnet ild mot en mann som forsøkte å kjøre på en politibetjent i Örebro. Den mistenkte ble fraktet til sykehus og senere erklært død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Örebro prøvde å stanse bilisten i 21.30-tiden tirsdag kveld.

– Kjøretøyet kjørte i høy hastighet og veldig hensynsløst gjennom Örebro, ut på E18 og så tilbake til Örebro. Underveis er hastigheten så høy og kjøringen så skjødesløs at bilen støter inn i både midtrabatter og motorvern på veien. Det gjør at bilen blir mer og mer vanskelig å kjøre med, med punkterte dekk og så videre, sier politiets pressetalsmann Tommy Lindh til P4 Örebro , som VG siterer.

I forsøket på å komme seg unna, begynte føreren å kjøre mot en politimann som da løsnet flere skudd mot bilen, ifølge politiet selv.

– Ved et tilfelle kjører bilen mot en politimann som skal gripe inn mot føreren. Dette gjør at politimannen avfyrer sitt tjenestevåpen én gang, noe som ikke får føreren til å avbryte angrepet, og politiet avfyrer ytterligere skudd, sier Lindh til Aftonbladet.

Politiet opplyser at føreren klarte på nytt å komme seg unna og fortsatte ferden. Bilen ble så funnet tom, men med blodspor. Like i nærheten fant de mannen, som ble sendt til sykehus med alvorlige skader og kort tid etter erklært død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer