Person døde etter brann i boligblokk

En uidentifisert person er bekreftet omkommet etter å ha blitt tatt ut av en brennende leilighet i en boligblokk i Oslo natt til tirsdag.

OMKOM: Én person er bekreftet omkommet etter en voldsom brann i ei boligblokk i Oslo. Foto: Frank Evensen / PhotoRunner
OMKOM: Én person er bekreftet omkommet etter en voldsom brann i ei boligblokk i Oslo. Foto: Frank Evensen / PhotoRunner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til tirsdag opplyste Oslo politidistrikt at det brant i ei boligblokk på Vestre Haugen i bydel Alna i Oslo. Én person ble seinere bekreftet omkommet, operasjonsleder Tor Jøkling overfor Dagbladet.

Brannen oppsto i en leilighet i første etasje i boligblokka, opplyste Oslo brann- og redningssentral (OBRE). Det var også i denne leiligheten at den nå omkomne personen befant seg.

Alle beboere i den aktuelle oppgangen ble evakuert.

- Ambulansepersonell ga umiddelbart vedkommende livreddende behandling. På et tidspunkt ble personen fraktet til sykehus, hvor vedkommende ble bekreftet omkommet, sier Jøkling til Dagbladet.

Dødsårsak

Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke fastslå dødsårsak.

- Det er mest nærliggende å tro at vedkommende døde som følge av brannen. Det kan imidlertid være andre årsaker til at vedkommende var i leiligheten på tidspunktet.

- Mistenker dere noe kriminelt?

- Nei, på nåværende tidspunkt er det ikke grunn til å mistenke noe kriminelt, sier operasjonslederen og opplyser at politiet ikke har vært inne i leiligheten.

Så langt er vedkommendes identitet ikke bekreftet, og pårørende er således ikke varslet.

Politiet vil foreta taktiske og tekniske undersøkelser på åstedet.

DØDSÅRSAK: Politiet har foreløpig ikke fastslått dødsårsak. Foto: Frank Evensen / PhotoRunner
DØDSÅRSAK: Politiet har foreløpig ikke fastslått dødsårsak. Foto: Frank Evensen / PhotoRunner Vis mer

Dramatiske scener

Innledningsvis varslet politiet at brannvesenet ikke hadde kontroll på brannen. Utenfor boligblokka hadde det samlet seg mange mennesker, og politiet observerte mye røyk og flammer fra blokka, opplyste politiet klokka 02.50.

Hele sju brannbiler ble rekvirert til stedet og røykdykkere tok seg inn i boligblokka for å igangsette slokking.

Etterslokking

Klokka 03.19 meldte politiet at brannvesenet hadde slokket brannen. Etterslokking pågår på stedet, bekrefter Jøkling klokka 04.45.

- Etterslokkingsarbeidet kan pågå i timevis. Brannvesenet bryter opp paneler hvor det kan ligge ting og ulme. Leilighetene hvor personen ble funnet betegnes som totalskadd.

- I tillegg betegnes to leiligheter i etasjen over leiligheten hvor brannen oppsto som ikke beboelige inntil videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer