Person fanget i sammenrast kjøpesenter siden lørdag

- Tidligere hørte vi bankelyder, men de har opphørt, sier redningstjenesten i Canada.

SER PÅ SKADENE:  En kvinne undersøker skadene på kjøpesenteret Algo Centre Mall i Elliot Lake. Ni personer er fortsatt savnet etter at deler av taket klappet sammen på lørdag. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Cora Richer/NTB Scanpix
SER PÅ SKADENE: En kvinne undersøker skadene på kjøpesenteret Algo Centre Mall i Elliot Lake. Ni personer er fortsatt savnet etter at deler av taket klappet sammen på lørdag. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Cora Richer/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst én person er fortsatt fanget i ruinene av et kanadisk kjøpesenter som kollapset på lørdag.

Personen, eller personene, som ligger under hauger av stål og betong, svarte på redningsmannskapenes rop med å lage bankelyder, men ga seg etter å ha svart et par ganger, opplyser redningstjenesten.

-Det kan hende at de er svake og ikke kan banke. De kan ha mistet bevisstheten, sier talsmann for Torontos urbane redningstjeneste Bill Neadles, ifølge Toronto Star.

Ustabilt Redningsarbeidet er svært vanskelig fordi kjøpesenterruinene er så ustabile at det er stor fare for at de vil falle ytterligere sammen om

Mannskapet forteller blant annet at de kan se en død person i det sammenraste bygget, men at de ikke klarer å ta seg ned til vedkommende.

De jobber nå på spreng for å stabilisere bygget og om mulig redde personer som er fanget.

22 personer ble skadd da kjøpesenteret kollapset på lørdag.

Minst én person er død, men dødstallet fryktes å stige da det fortsatt er ni personer som ikke er gjort rede for.

Det er uklart hva som førte til at deler av taket på senteret Algo Center mall som ligger i den lille byen Elliot Lake raste sammen. Lokale medier skriver at senteret skal ha hatt problemer i lengre tid på grunn av vannlekkasjer, men dette benektes av senterledelsen.

Kjentes som et jordskjelv - Det kjentes mer ut som et jordskjelv, sier Jean-Marc Hayward som var en av mange kunder som befant seg inne i senteret da taket klappet sammen.

- Hele bygget ristet, forteller Hayward. Han har problemer med beina og klarte derfor ikke å løpe.

- Jeg kom meg sakte opp og begynte å gå mot utgangen. En mann skrek at det ikke var noen vei ut. Over alt var det rusk og støv fra isolasjon og sement, forteller mannen som kom fra ulykken uten skader. 

Heather Richer var på jobb som servitør i en restaurant på kjøpesenteret.

- Vi hørte et stort smell. Du så opp og kjøpesenteret var borte, det ga etter og det flommet vann over alt. Alt falt ned rundt oss, forteller hun til The Globe and Mail.