Person funnet død ved skogholt i Trondheim: - Kan ha ligget der i flere måneder

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall på Østre Rosten.

PERSON FUNNET DØD: Politiet har satt i gang etterforskning etter funn av en død person i et skogholt ved Heimdal i Trondheim fredag.
Foto: Frank Valde / NTB scanpix
PERSON FUNNET DØD: Politiet har satt i gang etterforskning etter funn av en død person i et skogholt ved Heimdal i Trondheim fredag. Foto: Frank Valde / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har satt i gang etterforskning etter funn av en død person på et næringsområde like ved E6 på Østre Rosten i Trondheim.

- Det kan se ut som vedkommende har ligget lenge ute og det er ikke så lenge siden teknikerne kom. Vi snakker uker og måneder, sier Anders Sunde-Eidem, leder for etterforskningsseksjonen i Sør-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

- Det er etter all sannsynlighet trolig snakk om en voksen mann, sier Sunde-Eidem.

Politiet fikk først informasjon om at liket kunne være pakket inn.

- Men ved nærmere undersøkelser så viste det seg å ikke være tilfelle. Det gir oss et annet utgangspunkt. Men vi vet fremdeles ikke hvem dette er eller hvordan han døde, så vi kan ikke utelukke noe, sier etterforskningslederen.

SPERRET AV ETTER FUNN:  Den døde personen ble funnet i dette området på Østre Rosten. Foto: Frank Valde / NTB scanpix
SPERRET AV ETTER FUNN: Den døde personen ble funnet i dette området på Østre Rosten. Foto: Frank Valde / NTB scanpix Vis mer

Politiet opplyser at obduksjon etter all sannsynlighet vil gjennomføres i morgen.

- Hvorfor er det ikke liket funnet tidligere hvis det har ligget der lenge?

- Det må vi komme tilbake til. Det lå synlig for den som var i området og gikk tur med hunden, men vi har ikke mer opplysninger om det nå. Men det lå over bakken.

- Hvorfor er dødsfallet mistenkelig?

- Det er beskaffenheter, altså natur og tilstand, hvordan funnstedet ligger i forhold til annen bygningsmasse, gjerder og trær, som gjør at vi karakteriserer det som mistenkelig.

BLE FUNNET VED ISDAMVEGEN:  Politiet fant i dag en død person ved Isdamvegen på Østre Rosten i Trondheim kommune. Foto: Google maps
BLE FUNNET VED ISDAMVEGEN: Politiet fant i dag en død person ved Isdamvegen på Østre Rosten i Trondheim kommune. Foto: Google maps Vis mer

Politiet sier det er tidlig å si om det har skjedd noe kriminelt.

- Førsteprioriteringen nå er å finne identiteten til vedkommende. Før vi får gjort det, har vi ikke så mye å gå på. Vi avhører personen som fant vedkommende, har rundspørring i området, søker på savnede personer og ser på overvåkningsbilder, sier Sunde-Eidem.

Personen ble funnet kl. 14.49. Politiet har satt i gang åstedsundersøkelser.

• Vet du noe? Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer