Person har innrømmet hundedrap i Moss

Politiet anser saken som oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person har tilstått å ha bundet en hund fast til sementblokk og dumpet den i en elv i Moss. Politiet anser saken som oppklart.

Politiet i Østfold vil ikke gå inn på personens forklaring. Fortsatt gjenstår det noen tekniske undersøkelser i saken. Blant annet vil obduksjonen av hunden være med på å avgjøre den videre gangen i saken. Det er ikke kjent når en eventuell siktelse vil være klar, skriver Moss-Avis.

Det var i helgen at forbipasserende fant en hund som var bundet fast til et stort betongrør og dumpet fra en bru i Moss. Også flere ganger i sommer har det kommet meldinger om kjæledyr som har blitt dumpet på grove måter. Senest i forrige uke oppdaget dykkere i Hordaland til sin forskrekkelse en katt dumpet i et kattebur i havet. Sakene har vakt mye sinne og ført til mye engasjement på sosiale medier.

Strafferammen etter dyrevelferdsloven for normale overtredelser er ett års fengsel og tre års fengsel for grove overtredelser.

Organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter har aldri anmeldt flere for mishandling av dyr enn i år. Hittil i år har de anmeldt nærmere 40 saker, men kun et fåtall blir etterforsket, og mindre av 20 prosent av anmeldelsene ender med dom.

(NTB)