Person har tatt seg inn i kjeller, gravd hull i bakken og bæsjet i hullet tre ganger denne uka

Follo-politiet vurderer å opprette drittsak.

HER SKJEDDE DET: Dagbladet har heldigvis ikke noe bilde av denne hendelsen, men personen har gjort fra seg i en kjeller innenfor området med rød ring, i Sofiemyr i Oppegård. Kart: Google Maps
HER SKJEDDE DET: Dagbladet har heldigvis ikke noe bilde av denne hendelsen, men personen har gjort fra seg i en kjeller innenfor området med rød ring, i Sofiemyr i Oppegård. Kart: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13.13 i dag skrev operasjonsleder Leif Olav Holten i Follo politidistrikt følgende på Twitter:

«Sofiemyr: person har tatt seg inn i en kjeller, gravd hull i bakken og gjort sitt fornødne 3-4 ganger denne uka. En noget spesiell drittsak».

Dagbladet ringte opp for ytterligere detaljer. Holten sier han ikke kunne dy seg å skrive om den spesielle saken på mikrobloggtjenesten.

Har dere noen mistenkte?

- Nei, vi har ikke det. Vi har ikke et kartotek over personer som gjør fra seg i andres kjellere, sier Holten.

Men DNA har dere vel sikret dere?

- Nei, faktisk ikke. Det er ikke opprettet sak hos politiet. Det var eieren som meldte i fra og han lurte mest på om det var andre som har opplevd det samme. Han har ingen anelse om hvorfor noen velger å gjøre dette i kjelleren hans, sier Holten, som sier det ikke er grunn til å frykte at en bæsjebande er løs i Follo.

Han sier saken er registrert og at dersom flere skulle melde seg med samme problem vil det opprettes sak.

- Det vil vurderes. Vi kan ikke ha det slik, sier Holten, som sier det har vært en travel dag med andre oppdrag som har blitt prioritert foran dette.

- Det er klart det er en ubehagelig sak for melder. Ingen ønsker at uvedkommende bryter seg inn til deg, uansett grunn, sier operasjonslederen, som i farta er litt i tvil om saken vil kategoriseres under brudd på forurensingsloven eller som et skadeverk.