Person hentet til avhør. Mistenkt for drap på svenske Lena

Vedkommende skal ha blitt hentet av politiet i dag tidlig.

DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet
DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske trebarnsmora Lena Wesström (45) forsvant natt til 15. mai. Etter en intensiv leteaksjon ble kvinnen funnet død like ved sitt hjem i Örebro lørdag 19. mai.

Politiet mener kvinnen ble drept, og i dag har de sendt ut en pressemelding der de forteller at en person er i avhør, mistenkt for drap.

- Vi skal avhøre personen i formiddag, sier pressetalsperson for politiet, Christina Hallin, til Aftonbladet.

Ifølge Expressen vurderer politiet det til at det er skjellig grunn til mistanke for mordet, noe som i Norge tilsvarer en siktelse.

Etterforskningsleder Åsa Hiding vil overfor avisa ikke kommentere om personen som er hentet inn til avhør har vært interessant i etterforskningen tidligere. Personen er ikke formelt pågrepet.

- Kidnappet og drept

Wesström, som tidligere har jobbet som pastor, forsvant sporløst 15. mai i år.

En intensiv leteaksjon pågikk i fire dager før liket av trebarnsmoren ble oppdaget av privatpersoner bare 100 meter fra hennes hjem.

Politiet har jobbet ut fra en teori om at 45-åringen ble kidnappet fra sitt hjem, og mener det er flere ting som støtter den teorien: Døra til boligen hennes sto oppe og hennes personlige eiendeler lå igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer