Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Person hentet til avhør. Mistenkt for drap på svenske Lena

Vedkommende skal ha blitt hentet av politiet i dag tidlig.

DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet
DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske trebarnsmora Lena Wesström (45) forsvant natt til 15. mai. Etter en intensiv leteaksjon ble kvinnen funnet død like ved sitt hjem i Örebro lørdag 19. mai.

Politiet mener kvinnen ble drept, og i dag har de sendt ut en pressemelding der de forteller at en person er i avhør, mistenkt for drap.

- Vi skal avhøre personen i formiddag, sier pressetalsperson for politiet, Christina Hallin, til Aftonbladet.

Ifølge Expressen vurderer politiet det til at det er skjellig grunn til mistanke for mordet, noe som i Norge tilsvarer en siktelse.

Etterforskningsleder Åsa Hiding vil overfor avisa ikke kommentere om personen som er hentet inn til avhør har vært interessant i etterforskningen tidligere. Personen er ikke formelt pågrepet.

- Kidnappet og drept

Wesström, som tidligere har jobbet som pastor, forsvant sporløst 15. mai i år.

En intensiv leteaksjon pågikk i fire dager før liket av trebarnsmoren ble oppdaget av privatpersoner bare 100 meter fra hennes hjem.

Politiet har jobbet ut fra en teori om at 45-åringen ble kidnappet fra sitt hjem, og mener det er flere ting som støtter den teorien: Døra til boligen hennes sto oppe og hennes personlige eiendeler lå igjen.

- Akkurat nå finnes det ingenting som tyder på at vi ikke skal klare å oppklare denne saken, sier spaningsleder Peter Springare til Expressen i helga.

Nabo ble pågrepet - reiste til USA

I forbindelse med forsvinningen ble en mann pågrepet av svensk politi. Like etter fløy han ut av landet. Det er uklart om det er denne personen politiet nå mistenker for drap. Mannen og Wesström, som er naboer, har en brokete forhistorie.

I et innlegg på sosiale medier skal hun ha beskrevet ham som «en venn» for noen år siden. Natt til 10. januar 2017 ringte derimot Wesström til politiet og anmeldt mannen for en voldshendelse.

Expressen gjengir fra anmeldelsen at Wesström og den anmeldte mannen skal ha sittet i en bil utenfor huset hennes, hvor det skal ha utartet en krangel, ifølge Wesströms forklaring.

Saken ble imidlertid henlagt etter åtte måneder på grunn av manglende bevis. Wesström skal også ha anmeldt mannen for overfall ved en tidligere anledning, men trukket den før politiet åpnet etterforskning.

Denne mannen som ble pågrepet da Wesström forsvant for to uker siden. Politiet løslot ham etter et par timer, og USAs toll- og grensevakter bekrefter overfor Expressen at han landet i Los Angeles den 16. mai.

Tause om tidligere pågrepet

Ifølge SVT Nyheter ble det gjort beslag av en bil i forbindelse med drapsetterforskningen, og lørdag kveld bekrefter politiet i Arlanda at bilen tilhørte den aktuelle mannen.

- Vi har sørget for at bilen ble beslaglagt for tekniske undersøkelser, sier Stefan Färdigs til Expressen. Politiet har også sperret av et område rundt mannens hus i forbindelse med etterforskningen.

Politiet har imidlertid ikke villet uttale seg om mannen fortsatt regnes som mistenkt i saken, eller om han er interessant i forbindelse med etterforskningen.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media