KNIVDRAP: En person ble erklært død på stedet etter å ha blitt knivstukket natt til lørdag. Foto: Frank Karlsen
KNIVDRAP: En person ble erklært død på stedet etter å ha blitt knivstukket natt til lørdag. Foto: Frank KarlsenVis mer

Person knivdrept i Holmenkollen

En mann i 30-åra er arrestert etter at en person ble knivdrept i Holmenkollen natt til lørdag.

En person ble erklært død på stedet etter å ha blitt knivstukket i Holmenkollen i Oslo natt til lørdag. En mann er pågrepet. Ifølge Dagbladets opplysninger skal hendelsen ha funnet sted i forbindelse med et julebord.

SELSKAPSLOKALER: Ole Kristian Sørland, arrangementssjef i Skiforeningen, forteller at lavvoen var leid ut i går. Foto: Øystein Andersen
SELSKAPSLOKALER: Ole Kristian Sørland, arrangementssjef i Skiforeningen, forteller at lavvoen var leid ut i går. Foto: Øystein Andersen Vis mer

Det var i en lavvo på «Lille Gratishaugen» ved hoppanlegget at knivstikkingen skjedde. Lørdag morgen var det personer fra både brannvesenet og politi på stedet.

  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

Kontroll på våpen

Politiet ble varslet av både vitner og AMK klokken 2.29.

Klokken 03.15 forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB at politiet har kontroll på våpenet som de mener ble brukt, og at alt tyder på at det er snakk om en knivstikking.

- Vi jobber ut ifra at dette er drap, sier han til NTB.

DRAP I HOLMENKOLLEN I NATT: Ole Kristian Sørland arrangementssjef i Skiforeningen opplyser at lavvoen, hvor drapet skjedde, var leid ut i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Avhøres lørdag morgen

Politiet går foreløpig ikke ut med kjønn eller alder på personen som har mistet livet i hendelsen. Pårørende er heller ikke varslet, da identiteten på fornærmede ikke er bekreftet.

- Krimvakta er nå på stedet, i tillegg er krimteknikere på tur. Åstedet er sperret av, og vi jobber med taktisk og teknisk etterforskning, sier Engeseth.

Vitner på stedet blir tatt med til Scandic Holmenkollen for avhør. Ifølge operasjonslederen skal det være snakk om flere vitner.

Engeseth kan ikke si noe om foranledningen til drapet.

- Akkurat nå er vi i en akuttfase, og det er altfor tidlig å si noe om hendelsesforløpet.

Selskapslokale

Ole Kristian Sørland, arrangementssjef i Skiforeningen, forteller at lavvoen var leid ut i går, men kan ikke si hvem som var leietaker.

- Dette er et av flere selskapslokaler Skiforeningen leier ut i Kollen-området. Disse blir leid ut til ulike arrangementer som brylluper, barnedåp og 50-årslag, sier han til Dagbladet.