FLYSTYRT: Et fly krasjlandet i Stillehavet fredag morgen. Alle overlevde i ulykken. Video: AP/NTB Scanpix Vis mer

Air Niugini:

Person omkom etter krasjlanding i lagune

Først ble det meldt at alle overlevde. Nå har dykkere funnet én person som flyselskapet ikke hadde gjort rede for.

På dramatisk vis buklandet et passasjerfly i en lagune fredag. Hendelsen fant sted på øya Chuuk i Mikronesiaføderasjonen.

Først virket det til å ha endt godt, til tross for dramatikken. Sju ble meldt skadd, men alle 47 passasjerene overlevde ulykken.

Men lørdag ettermiddag lokal tid opplyste flyselskapet Air Niugini at det var én mannlig passasjer de ikke hadde gjort rede for.

Nå melder flyselskapet at en mannlig passasjer er blitt funnet omkommet av dykkere i dag. De bekrefter også at det dreier seg om passasjeren de ikke hadde gjort rede for.

- Vi uttrykker vår dypeste medfølelse til hans familie. Vi vil fortsette å støtte familien, skriver de i pressemeldingen.

Flyselskapet har ikke gått ut med nasjonalitet eller alder for personen.

Starter etterforskning

De som var om bord i Boeing 737-flyet til Air Niugini ble hentet av lokale i småbåter fra flyet som lå halvveis under vann. Av de sju øvrige personene som ble skadd, hadde bare én av dem alvorlige skader, ifølge NTB.

Videre opplyser de om at lokale myndigheter vil etterforske ulykken, for å finne ut av hva som forårsaket den.

Flyet, som kom fra øya Pohnpei, landet i vannet før det nådde fram til rullebanen. Det er ennå ikke klart om kapteinen varslet flygelederne, eller om det var tekniske problemer bak buklandingen.