Person omkom i kollisjon

En person er omkommet etter en kollisjon mellom en personbil og en tankbil.

ALVORLIG: Nødetater rykker ut til tunnelen, som ligger på E16 i Vaksdal i Vestland omkring fire mil øst for Bergen. Foto: Richard Halland
ALVORLIG: Nødetater rykker ut til tunnelen, som ligger på E16 i Vaksdal i Vestland omkring fire mil øst for Bergen. Foto: Richard Halland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet melder klokka 20.22 til Bergens Tidende at en person har omkommet i sammenstøtet. De pårørende er varslet.

Klokka 18.55 er alle nødetater kommet fram til ulykkesstedet, og politiet informerer om at føreren av tankbilen nå ivaretas av helse.

Klokka 19.20 mandag kveld er alle involverte evakuert fra tunnelen. Det forteller operasjonsleder i politiet, Steinar Hausvik, til Dagbladet.

- Tunnelen er nå evakuert, sier han.

DRAMATISK: Videoklipp fra Belarus viser den skremmende hendelsen der mor kjører over egen sønn. Video: Video Bot. Reporter: Emilie Fyhn /Dagbladet TV. Vis mer

På grunn av en lekkasje av etsende veske fra tankbilen så er mannskaper fra brannvesenet kledd opp i verneutstyr for å forsøke å avstenge lekkasjen inne i tunnelen.

- Det er snakk om kjemikalier. Så vi kler oss opp i kjemikalieutstyr og pusteutstyr, sier Gjesdal ved 110-sentralen til BA.

Ulykkesgruppen og politiets kriminalteknikere er på stedet. Politiet bekrefter at en person er omkommet etter ulykken.

- Vi kan nå dessverre bekrefte at dette er en dødsulykke hvor fører av personbil er omkommet. Pårørende er varslet, skriver de.

Stavenestunnelen ved E16 i Vaksdal er stengt som følge av ulykken. Veien vil være stengt til tirsdag, melder politiet til BT.

- Tunnelen kommer til å bli stengt en god stund, omkjøring blir via Hardanger Fv49 og Fv79, skriver Vegtrafikksentralen i vest.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer