Person omkom i snøskred i Jotunheimen

Et stort skred tok de far og sønn i Jotunheimen i ettermiddag. Faren varslet politiet på mobilen. En mann er funnet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mannlig klatrer på 28 ble meldt savnet etter raset. Det var mannens far som selv varslet om skredet med sin mobiltelefon. 58-åringen ble funnet uten fysiske skader og ble reddet ut av snømassene.

En lavinehund fant den omkomne i skredområdet nesten tre timer etter at skredet gikk, omkring en tredjedel oppe i rastunga. Den omkomne er ennå ikke identifisert.

- Ingenting tyder på at det var flere folk i området. Vi jobber nå med sikker identifisering av den omkomne, og vil ikke gå ut med navn før familien er informert, sier operasjonleder Kristian Bjaanes ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.no ved 22.30-tiden i kveld.

I hele kveld har redningsmannskaper lett etter 28-åringen. Det var bratt og litt vanskelig å komme til i terrenget. De to var på 1700 meter da skredet kom.

Redningsmannskap har lett med tre helikopter, et politihelikopter og to luftambulanser. Dessuten fikk de inn tre hunder til stedet.

- Vi fikk melding om skredet 15.45, opplyser Bjaanes.

Torfinnstind er på 2119 meter.