Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Person pågrepet etter knivstikking i Sofienbergparken

Siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Oslo-parken i går kveld.

SIKTET: En person er siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo i går kveld. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er nå pågrepet og siktet for drapsforsøk etter en knivstikking i Sofienbergparken i går kveld, melder Oslo-politiet.

Vedkommende vil bli forsøkt avhørt i løpet av kvelden.

En mann i 20-åra skal ha blitt knivstukket flere ganger på en lekeplass i parken. Han er nå bekreftet å være utenfor livsfare, men har vært kritisk skadd.

- Vi utelukker ikke flere pågripelser. Motiv og relasjoner mellom partene blir sentralt i avhør av gjerningspersoner og fornærmede, sier Anne Alræk Solem i voldsseksjonen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Ønsker tips

Personen er siktet for drapsforsøk etter opplysninger som har framkommet under etterforskingen og saken er kodet internt i politiet som drapsforsøk ut fra skadene som fornærmede fikk i går.

Politiet er fortsatt interessert i opplysninger. Tre personer skal ha blitt sett løpende fra parken.

STORE STYRKER: Politiet har avhørt en rekke personer etter knivstikkingen i den populære Oslo-parken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STORE STYRKER: Politiet har avhørt en rekke personer etter knivstikkingen i den populære Oslo-parken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Politiet har avhørt flere sentrale vitner i saken, men ønsker å komme kontakt med personer som har opplysninger i saken. Politiet ber om tips på kriminalvakten@politiet.no eller på telefon 22669600.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 19.55 mandag kveld.

- Personen som meldte fra observerte også gjerningspersoner som løp sammen fra stedet. Vi ankom stedet etter få minutter sammen med ambulanse, og den skadde ble bekreftet knivstukket på stedet, sa operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Fem personer

Fornærmede, som er en mann, var bevisstløs da han ble kjørt til Ullevål sykehus, opplyser politiet.

Politiet tror det kan være en relasjon mellom offeret og de antatte gjerningspersonene.

SPORSIKRING: Politiet jobbet med å sikre spor på stedet etter en knivstikking i Sofienbergparken i Oslo mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SPORSIKRING: Politiet jobbet med å sikre spor på stedet etter en knivstikking i Sofienbergparken i Oslo mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet møtte i går en ung mann som ble vitne til hendelsen. Han forteller at det var fem personer som begynte å krangle. Etter omtrent fem minutter trakk en av dem fram en nøkkel, eller knivliknende gjenstand, og stakk en annen person.

- Han ble skadd og falt til bakken. Deretter løp to personer, en av dem ikledd en hvit T-skjorte, den andre hadde på seg en svart T-skjorte, gjennom smuget mot Birkelunden, forteller vitnet.

Ny knivstikking seinere

Bare timer seinere, rundt klokka 01.00 i natt, ble to personer i 20-åra knivstukket på Haugenstua i Groruddalen. De to skadde, i 20-åra, er fortsatt på sykehus og det er ikke kjent hvor hardt de er skadet. Én av personene er operert.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er sammenheng mellom knivstikkingene på Haugenstua og i Sofienbergparken.

En 16-åring ble i Oslo tingrett i dag varetektsfengslet etter knivstikkingen, siktet for å ha medvirket til grov kroppsskade.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media