Person pågrepet i Tolga-saken

Meldte seg frivillig, erkjenner straffskyld.

TATT FRA ADRESSE: Den bortførte 20-åringen ble tatt med fra en adresse i Vingelen i Tolga. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet
TATT FRA ADRESSE: Den bortførte 20-åringen ble tatt med fra en adresse i Vingelen i Tolga. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En person er pågrepet i bortføringssaken i Tolga, melder Østlendingen / Arbeidets Rett.

Den pågrepnes forsvarer Harald Grape opplyser til avisa at klienten meldte seg frivillig i går. Det er fengslingsmøte for vedkommende i Østre Innlandet tingrett på Hamar klokka 13 i dag.

Ifølge avisa er advokat Grape i 12.20-tida på plass i tingretten og snakker med sin klient i forkant av fengslingsmøtet. Til TV 2 opplyser han at den siktede erkjenner straffskyld for frihetsberøvelse.

TOLGA: Politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland sier at en mulig hypotese i Tolga-bortføringen knyttes til gjeld. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

- Dette er en ung gutt som angrer på det han har gjort, sier forsvareren til NRK.

Grape opplyser videre til statskanalen at klienten på forhånd, i går morges, varslet politiet om at han aktet å melde seg, og gikk rett i avhør. På spørsmål om hvorfor han meldte seg, svarer advokaten:

- Fordi han har empati med ofrene. Han vil gjøre opp for seg.

Avhør

Politiet bekrefter pågripelsen i en pressemelding.

- Personen ble avhørt og pågrepet tirsdag 4. januar. Politiet etterforsker fremdeles saken med full styrke og ser ikke bort fra at det kommer flere pågripelser, skriver Innlandet politidistrikt.

Helge Hartz, bistandsadvokat for den fornærmede 20-åringen og hans foreldre, opplyser til Østlendingen / Arbeidets Rett at han er kjent med siktelsen, og har informert klientene.

Skutt

Det var natt til søndag to menn skal ha gått til angrep på 20-åringen på en adresse i Vingelen i Tolga, hvor han befant seg med sine foreldre. Han ble truffet av et skudd og tatt med av mennene, med foreldrene som vitner.

En storstilt leteaksjon ble iverksatt, men den savnede mannen ringte selv søndag kveld og meldte ifra om at han var løslatt, etter å ha gått på et tog på Gardermoen, ca. 30 mil fra adressen han forsvant fra.

Det verserer opplysninger i den fornærmede mannens hjemmemiljø om bakgrunnen for hendelsen. Politiet har bekreftet at en konflikt med bakgrunn i gjeld er en hypotese de jobber med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer