Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Person pågrepet og siktet for falsk forklaring etter at Veronica (22) ble funnet død

Erkjenner ikke straffskyld.

FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22).
Foto: Privat
FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-årene er arrestert og siktet for falsk forklaring etter at Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i Sogndal.

I politiets logg er det oppgitt at mannen er fra Indre Sogn, og at han også er siktet for brudd på narkotikalovgivningen.

- Det er et vitne som er sikta for å ha gitt falsk forklaring. Vedkommende ble framstilt for varetektsfengsling på torsdag, og er varetekstfengslet fram til 7. desember, sier regionslensmann i Sogn, Asle Karoliussen, til Dagbladet

Ikke siktet i Veronica-saken Advokat Trygve Staff er oppnevnt som forsvarer.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for å ha avgitt falsk forklaring, men erkjenner i det vesentlige straffskyld for cannabisforholdet i siktelsen, sier Staff til Dagbladet.

Politiet understreker at mannen ikke er siktet i selve Veronica-saken.

- Det er viktig å understreke at det ikke er noen forhold som tilsier siktelse i selve Veronica-saken, sier Karoliussen.

- For oss er det viktige å gjøre oppmerksom på det ansvaret man har for å gi riktige opplysninger når man gir vitneforklaring til oss. Når vi mener at det ikke er tilfelle, så er det viktig å følge opp med varetektsfengsling, slik at vi kan få undersøkt forholdene, sier han videre.

Krevende etterforskning Politiadvokat Katrine Trønsdal ved Sogn og Fjordane politidistrikt sier begrunnelsen for varetektsfengslingen er fare for bevisforspillelse.

- Det gjelder både siktelsen for falsk forklaring og bruddet på narkotikalovgivningen, sier Trønsdal til Dagbladet.

Hun kan ikke gå nærmere inn på detaljer omkring siktelsen, av hensyn til etterforskningen, men opplyser at siktede er en mann i 40-årene. 

- Det jeg kan si er at politiet er inne i en omfattende og krevende etterforskning, hvor det da er av sentral betydning å få kartlagt hendelsesforløpet. Da er politiet avhengig av objektiv informasjon og at vitner forklarer seg sannferdig, sier Trønsdal.

Mistenkelig dødsfall Stegegjerdet funnet død i Barsnesfjorden utenfor Sogndal etter nærmere tre ukers søk.

Saken er blitt etterforskes som et mistenkelig dødsfall. Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ikke noe klart svar på hvordan hun døde.

22 år gamle Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober og meldt savnet tre dager senere da hun ikke møtte opp til en avtale. Fredag ble hun funnet død i Barsnesfjorden, like ved der hun bodde i Årøy i Sogndal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media