Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Person siktet etter Dagbladet-angrepet

En person er siktet etter Dagbladet-angrepet, som førte til at Dagbladet-eier Aller Media valgte å stenge flere nettsider torsdag, opplyser politiet.

STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge flere nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge flere nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Flere Dagbladet-artikler publisert torsdag ettermiddag, ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn i tekstene.

Nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Din Side og KK ble stengt klokka 17.50 som følge av hendelsen. Rundt klokka 21.15 torsdag kveld, kunne konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, meddele at sidene var oppe igjen, og at de ikke kunne utelukke et hackerangrep.

- Vi mistenker et hackerangrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sa Sørsdahl.

En IP-adresse ble overlevert til Oslo politidistrikt etter hendelsen.

Person siktet

Politiet var torsdag kveld i gang med å sikre tekniske spor etter angrepet, uten at Rune Skjold, seksjonssjef for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, ville utdype ytterligere.

Lørdag ettermiddag kan de imidlertid opplyse at en ungdom bosatt utenfor Oslo er siktet i saken.

- Politiet har klart å spore opp en lokalisering på en antatt gjerningsperson, en ungdom bosatt utenfor Oslo, som nå er siktet i saken, sier seksjonssjef Skjold til Dagbladet.

- Politiet har gjort beslag av ungdommens datautstyr og vil etterforske saken videre ved gjennomgang av beslaget, samt videre oppfølgning med avhør, legger han til.

Passord lekket på nett

Adresseavisen avslørte tidligere denne uka at passordene til 600 000 nordmenn er lekket på nett, hvorav 2 700 tilhører mediefolk i blant annet VG, Aftenposten, Dagbladet og NRK.

På spørsmål om denne passordlekkasjen kan settes i sammenheng med Dagbladet-angrepet, svarer Skjold:

- Det kan se ut som at passord er blitt stjålet i forbindelse med saken.

Politiet ønsker ikke å identifisere gjerningspersonen noe ytterligere grunnet hans lave alder.

Har styrket sikkerheten

Konsernsjef Sørsdahl forteller at konsernet jobber kontinuerlig med å styrke sikkerheten til de redaksjonelle plattformene.

- Vi fikk relativt raskt kontroll på situasjonen når dette skjedde. Vi er glad for at politiet har reagert raskt på anmeldelsen, sier Sørsdahl.

Konsernsjefen gikk torsdag ut etter hendelsen og bekreftet at det hadde blitt iverksatt en rekke sikkerhetstiltak.

- Denne uka iverksatte vi ytterligere sikkerhetstiltak, men ikke alle tiltakene hadde blitt effektuert før den alvorlige hendelsen. Det gjenstår å se om noen av dem kunne hindret det som skjedde, sa Sørsdahl.

Av sikkerhetshensyn ønsker ikke Sørsdahl å utdype disse tiltakene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media