<strong>FUNNET DREPT:</strong> Politiet offentliggjorde torsdag bilde av Arshad Tofiq Mohammad Taher som ble funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag 8. juni. 
Foto: Politiet / NTB scanpix
FUNNET DREPT: Politiet offentliggjorde torsdag bilde av Arshad Tofiq Mohammad Taher som ble funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag 8. juni. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Person siktet for å motarbeide politiets undersøkelser

Politiet ønsker fortsatt tips etter drapet på «Skorpionmannen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Østfold bekrefter at de har pågrepet en person i forbindelse med drapet på «Skorpionmannen» som ble funnet drept sist lørdag.

Den pågrepne personen er siktet for å motarbeide politiets undersøkelser, skriver politiet i en pressemelding.

- Av hensyn til saken og etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere siktelsen ytterligere, men vi ønsker å presisere at vedkommende ikke er siktet for noe annet, sier etterforskningsleder Kai A Andersen i Østfold politidistrikt.

Arshad Tofiq Mohammad Taher er kurdisk iraker og hadde tilholdssted i Sarpsborg før han ble drept. Han er født i 1983.

Funnsted Taher ble funnet i elva under Trøsken bru da en ung gutt oppdaget noe som lignet et bein stikke opp av vannet.
Han hadde en skorpiontatovering på høyre side av halsen, og denne var svært viktig i politiets identifikasjonsarbeid.

Politiet er usikre på hvor lenge mannen har ligget i vannet, men anslår at drapet skjedde en gang i månedsskiftet mai/juni i år.

De er imidlertid ikke sikre på om funnstedet er åstedet.

- Om dette er et åsted er det altfor tidlig å si noe om, sier Andersen.

- Politiet er også kjent med at avdøde har vært andre steder. Vi sjekker og er i ferd med å sjekke disse adressene, opplyser Andersen.

Sjekker adresser Taher kom til Norge midt på 2000-tallet, og var ikke norsk statsborger. Nå jobber politiet med å sjekke alle steder og adresser hvor han skal ha oppholdt seg i landet.

<strong>FUNNET I VANNET:</strong> Det var en ung gutt som oppdaget liket ved Trøsken bru i Sarpsborg og varslet politiet sist lørdag. Foto: Thomas Andersen / NTB Scanpix
FUNNET I VANNET: Det var en ung gutt som oppdaget liket ved Trøsken bru i Sarpsborg og varslet politiet sist lørdag. Foto: Thomas Andersen / NTB Scanpix Vis mer

Under nyttårsfeiringen i årsskiftet 2008 og 2009 ble den nå drepte mannen truet på livet. Ifølge en dom fra Fredrikstad tingrett fra 2010 fikk han i 03-tida natt til 1. januar rettet et våpen mot seg på åpen gate. Det ble trukket av, men sa bare «klikk klikk», ifølge dommen.

Taher vitnet ikke selv under rettssaken da retten fikk opplyst at han hadde flyttet fra landet, ifølge dommen.

Politiet er også fortsatt interessert i å komme i kontakt med personer som kjenner Taher, eller som kan ha opplysninger av interesse.

- Vi tror flere i distriktet har hatt kontakt med den avdøde og oppfordrer de som har informasjon om den avdøde til å ta kontakt med politiet, sier Andersen.

Tips til politiet kan ringes inn på 69 11 33 00.

<strong>FUNNSTED:</strong> Politiet er ikke sikre på om drapsstedet er i stedet av funnstedet. Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix
FUNNSTED: Politiet er ikke sikre på om drapsstedet er i stedet av funnstedet. Foto: Thomas Andersen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer