Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Person siktet for kidnappingen

Politiet har siktet en person etter kidnappingen av Fabian Bengtsson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske avisa Expressen skriver at i dag at mannen er etterlyst og siktet for kidnapping. Han er ikke pågrepet.

Politet bekrefter siktelsen i en pressemelding. Ifølge Dagens Nyheter er personen siktet på «sannolika skäl», noe som oversettes med «skjellig grunn» til mistanke. Det svenske rettssystemet har flere ulike grader av mistanke, og dette innebærer en sterk grad av mistanke.

Informasjonsstopp
Mannen ettersøkes, det skal være fare for bevisforspillelse og på annen måte innvirkning på etterforskningen. Fare for at personen kan begå nye lovbrudd er også oppgitt som grunn for siktelsen.

- Det er en risiko for at personen kan forstyrre etterforskningen, sier politiet i pressemeldingen.

Saken er nå helt lagt lokk på fra de offentlige myndighetenes side.

Alle personopplysninger om personen som er siktet er hemmelige. Ifølge Aftonbladet er det uvanlig.

- Jeg vet ikke om det er en mann eller kvinne, jeg vet ingenting om personen, sier Karin Rosander, informationsdirektør hos påtalemyndigheten.


Lukkede dører
Siba-millionær Fabian Bengtsson var kidnappet i 17 dager. Torsdag morgen i forrige uke ble han funnet på en benk i Slottsskogen i Göteborg. En jogger slo alarm, og Fabian ble hentet av politiet og siden gjenforent med familien.

Det er ikke kommet mye informasjon ut i svenske medier om hva Fabian har kunnet forteller politiet om kidnapperne. Han har ikke fått lov til å uttale seg til mediene av politiet, men har sendt ut informasjon via pressemelding på elektronikkfirmaet Sibas nettsider.

- Av hensyn til uttalelsesforbudet kan jeg ikke gi flere opplysninger om dette nå, sier påtalemyndighetens Peter Larson i pressemeldingen.

Siktelseforhandligenen gikk bak lukkede dører og tingretten har besluttet at ingen av partene får uttale seg i saken. Ifølge Aftonbladet gikk forhandlingene mellom ni og halv ti i dag formiddag.

Pågripelse?
Om vi står foran en snarlig pågripelse vil ikke politiet si noe om.

- Det kan jeg ikke svare på, sier Mats Glansberg i
Göteborgpolitiet til Aftonbladets nettutgave.

Advokat Rolf Skårman er oppnevt som offentlig forsvarer for den siktede.

<B>BORTE I 17 DAGER:</B> Fabian Bengtsson kom tilbake til familien i forrige uke, og har i ettertid opplyst at han ble <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/02/06/422653.html">behandlet bra</a> av kidnapperne. Han har ikke uttalt seg til media annet enn gjennom en pressemelding via nettsiden til Siba.se.