Person skutt i Oslo - jakter gjerningsperson

En mann i 20-åra ble grytidlig søndag morgen skutt på Kampen i Oslo. Søndag ettermiddag opplyser politiet at de ønsker tips om to mørkkledde personer som ble sett løpende fra stedet.

OSLO: Innsatsleder Thomas Broberg sier politiet fikk meldinger om «flere smell» etter at en mann ble skutt på Kampen i Oslo søndag morgen. Video: Brage Lie Jor. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste: Politiet har ikke pågrepet noen per søndag ettermiddag, litt før klokka 15, opplyser krimleder Bonnie Stokke ved krimvakta til Dagbladet.

- Vi har ingen konkrete mistenkte, men det er sett to mørkledde personer løpende fra stedet. De er av interesse. Dersom noen sitter med informasjon om dem, ber vi om at de tar kontakt med politiet, sier Stokke.

Av hensyn til etterforskning vil hun ikke gå ut med informasjon om eventuelle funn på stedet.

Fire vitner er avhørt, i tillegg til fornærmede. Politiet jobber med flere hypoteser, men Stokke ønsker ikke å utdype disse.

- Men vi har informasjon om at det skal ha skjedd utendørs.

Politiet jobber fortsatt med å kartlegge foranledning og hendelsesforløp. Krimteknikerne er ferdig med sine åstedsundersøkelser.

Stokke ønsker heller ikke å gå ut med om politiet har en eventuell kjennskap til de involverte.

Søndag ettermiddag jobber politiet fortsatt med rundspørring på stedet.

Dagbladet har snakket med en beboer i området, som forteller at hun hørte to skudd og så at nødetatene kom til stedet kort tid etter.

- Flere til avhør

Politiet har søndag morgen flere personer inne til avhør, opplyser operasjonsleder Gabriel Langfeldt til Dagbladet.

- Vi har også snakket med fornærmede. All informasjon basert på avhørene håper vi skal hjelpe oss i retning én eller flere gjerningspersoner.

En person ble beskutt Kampen i Oslo søndag morgen, og ble fraktet til sykehus med skuddskader i beinet. Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 06.00 søndag morgen.

- Har politiet konkret informasjon om potensielle gjerningspersoner?

- Per nå ønsker jeg ikke å utdype hva vi sitter på av den type informasjon, svarer operasjonslederen.

- Flere personer til stede

Politiet kan fortsatt ikke utelukke at skytinga skjedde utendørs, men Langfeldt forteller at de begynner å danne seg et bilde av hvor åstedet er.

KULEHULL I ET VINDU: Foto: Hanna Johre / NTB
KULEHULL I ET VINDU: Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer

Det skal ha vært flere personer til stede i området hvor hendelsen fant sted. Det er fremdeles ingen pågrepet i saken, klokka 10.30 søndag formiddag. Operasjonsleder ønsker ikke å kommentere på spørsmål om funn av våpen.

Fornærmede, en mann i 20-åra, er innlagt på sykehus og betegnes som alvorlig, men ikke livstruende skadd. Kriminalteknikere har ankommet åstedet og gjør sine undersøkelser.

Melding om flere skudd eller smell

Innsatsleder Thomas Broberg sier til Dagbladet på stedet at en person er alvorlig skadd.

Politiet kan ikke si noe om motiv og har ingen mistenkte.

- Vi rykket ut til melding om flere skudd eller smell, sier Broberg.

Det er kulehull i et vindu på stedet. Politiet kan ikke uteluke at skytingen har skjedd utendørs. Personen skal ha blitt funnet i en leilighet.

Politiet opplyser at det både er uklart hvor åstedet er og hva skadeomfanget er for personen som er skutt.

- Han er til behandling på sykehuset. Han var bevisst da han var i kontakt med politiet, melder politiet rundt 07.30 søndag morgen.

INNSATSLEDER: Thomas Broberg. Foto: Brage Lie Jor
INNSATSLEDER: Thomas Broberg. Foto: Brage Lie Jor Vis mer

– Politiet er på stedet med flere ressurser. En person er skutt og har skader i et bein. Vi er i kontakt med den skadde og noen til i en leilighet. Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd. Den skadde kjøres til sykehus, skriver Oslo-politiet på Twitter.

De ble varslet av noen som hadde hørt et smell i området, før de via AMK kom i kontakt med noen som var med personen som er skutt.

- Vi gjør avhør av vitner og prøver å lokalisere åstedet. Vi er i kontakt med noen personer i leiligheten hvor fornærmede ble funnet og jobber aktivt på stedet for å få oversikt, sier operasjonsleder Kim Vindsland i Oslo-politiet til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer