Person skutt i Oslo

En person er skutt i Oslo sentrum mandag ettermiddag. En person er pågrepet.

Publisert
Sist oppdatert

Har du tips i saken? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no!

En person er i svært alvorlig tilstand etter skyting i Oslo sentrum mandag ettermiddag. Det bekrefter operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslopolitiet til Dagbladet.

Foto: Marius Midttun
Foto: Marius Midttun Vis mer

- Klokka 17.45 kom første av mange meldinger om formentlig skudd avfyrt i Oslo sentrum. Da vi kom dit, fant vi en person som er skutt, sier Nysæter.

- Publikum i sentrum oppfordres til å følge politiets oppfordringer og ikke trekke inn mot sperringene, sier Nysæter.

Én pågrepet

Han opplyser at en person er pågrepet, og at politiet per nå ikke leter etter flere i tilknytning til saken.

Foto: Terje Myklevoll / Dagbladet
Foto: Terje Myklevoll / Dagbladet Vis mer

Dagbladet er vitne til at politiet har ført en mann kledd i hvitt inn i en bil på stedet. Innsatsleder Erling Olstad i Oslopolitiet bekrefter at politiet knytter mannen til skyting.

- Det er den personen vi har som mistenkt, og denne personen ble påtruffet utenfor bilen. Vedkommende blir transportert inn til politihuset i Oslo for ytterligere avhør og tekniske undersøkelser, sier Olstad til Dagbladet.

- Mange vitner

Politiet har kontroll på ett skytevåpen, opplyser han. Hendelsesforløp og relasjon mellom de involverte er foreløpig ukjent.

- Vi har mange vitner som har observert hendelsen, så vår oppgave nå er å samle disse opplysningene og skape det beste mulige bilde av hva som har skjedd. Det er per nå for tidlig å si noe eksakt om hendelsesforløpet, sier innsatslederen.

Foto: Terje Myklevoll / Dagbladet
Foto: Terje Myklevoll / Dagbladet Vis mer

Politiet har startet etterforsking i saken ved blant annet å sikre åstedet, gjennomføre avhør av vitner og sikre eventuelle bevis i saken. Kriminalteknisk har rykket ut til åstedet, opplyser politiet på Twitter.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer